Het hoofdveld is beter verlicht dan ooit.
Het hoofdveld is beter verlicht dan ooit.

Nijnsel boekt eerste bekerwinst

Sport Sport

Sint-Oedenrode -Twee wedstrijden achter elkaar gewonnen…. Dat is niet niks! De laatste competitiewedstrijd begin juni thuis tegen Reusel Sport en nu ‘weer’ tegen FC Cranendonck voor de beker (0-2). Het kan niet op voor geelblauw, zo lijkt het.

Cranendonck is evenals Nijnsel een vierdeklasser. Nijnsel is weer redelijk compleet, al gaan er deze maand best nog wel wat vedetten van de selectie een queeste starten naar verre, onbestemde horizonten. De gasten gingen ondanks de vermoeiende heenreis voortvarend en frivool van start en meteen op zoek naar het vijandelijke doel. De flanken werden optimaal benut en de combinaties liepen best vloeiend, van voet naar (de juiste) voet, toch altijd de basis van succes. Het beginoffensief leidde ook wel tot wat kansjes maar het geelblauwe vizier stond vooralsnog niet op scherp. Totdat eensklaps Felix het op zijn tropische heupen kreeg, enkele Cranendonckers op samba-achtige wijze voorbij slalomde, Rick van der Vleuten in schietpositie zag staan die op z’n Van der Vleutens vervolgens droog en koelbloedig afrondde; 0-1! Dit was tevens de ruststand.

Na de ranja ging Nijnsel door met waar het gebleven was: breed blijven combineren en de tegenstander niet in zijn spel laten komen. De gastheren zagen dan ook weinig kans om voor de vanouds betrouwbare doelman Dortmans op te duiken. Maar goed, een 0-1 stand is zeker geen garantie voor een overwinning en dat besefte Cranendonck natuurlijk ook. De blauwzwartgestreepten bleven dan ook aandoenlijk hun best doen maar de kansen waren toch voor Nijnsel waarbij de lange keeper met veel kunst- en vliegwerk zijn hok vooralsnog schoonhield. In de 75e minuut echter moest hij alsnog capituleren toen Felix opnieuw gevaarlijk in de zestien opdook en Nijnsel aan een even fraaie, verdiende als geruststellende 0-2 hielp. Trainer Frank Kusters beloonde hem met een kostelijke publiekswissel. De score had een nog beter aanzien kunnen krijgen maar de gasten vonden het blijkbaar prima en speelden de wedstrijd vervolgens professioneel uit. En de ‘nul’ werd gehouden, aan de goede kant nog wel. Kortom, een optimaal resultaat.
Al bij al dus een prima start, zowel qua resultaat als vertoond spel.