Rian samen met Dino.
Rian samen met Dino. Foto:

Rian Koster en Dino Brabants kampioen springen

Sport Sport

Schijndel/Sint-Oedenrode - Dit weekend werden bij manege de Molenheide in Schijndel de Brabantse kampioenschappen springen voor zowel paarden als pony`s verreden. Op vrijdag werden alle rubrieken verreden die beoordeeld werden op stijl. Dit betekent dat de uitslag niet alleen afhankelijk is van de gevallen balken en de tijd maar in eerste instantie van de stijl. Deze bestaat uit drie onderdelen: wijze van rijden(factor 5), houding en zit(factor 4) en algemene indruk(factor 1). 

Rian Koster en Dino reden in de klasse C 70 cm. Het barrageparcours was foutloos en de stijlpunten waren 77,5. In de barrage waren Rian en Dino nogmaals foutloos. De stijlbeoordeling werd nu door 2 juryleden gedaan in de ring. Rian en Dino kregen gemiddeld 78.8 stijlpunten. Goed voor de eerste prijs, het kampioenschap en een toegangsbewijs voor de hippiade. Op zaterdag startte Annette Swinkels met haar paard Ibiza in de klasse 130 cm. Het basisparcours verliep uitstekend en de resultaten van het barrageparcours waren goed voor de zesde prijs. Annette en Ibiza zijn ook startgerechtigd op de hippiade.

Marwin van den Nieuwenhuijzen verscheen aan de start in de klasse 135cm. met het paard Infinity. In zowel het basis als het barrage parcours bleven alle balken in de lepels liggen, de tijd was 0.12 seconde langzamer dan de nummer 1. Een tweede prijs voor Marwin en Infinity. Ook deze combinatie mag starten op de hippiade (het nederlands kampioenschap voor de basiswedstrijdsport).