Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d758bf
Sport

Ronja Dallner en Coco Flanel Brabants Kampioen

Zijtaart / Nijnsel - Dit weekend werden in Zijtaart de Brabantse kampioenschappen verreden. Op zaterdag voor de pony`s en op zondag voor de paarden.

Ronja Dallner, de stalamazone van de familie Van Gastel, was zeer succesvol in het springen klasse B. De reguliere amazone van Coco Flanel, Linda van Gastel, is zwanger en op deze manier kon het ervaren paard beschikbaar voor Ronja. Als u vaker deze stukjes in de krant leest, kent u het paard en de beide amazones inmiddels. Bijna altijd goed voor een prijs en dus een vermelding in DeMooiRooiKrant. De klasse B springen werd op zondagmiddag verreden. Ronja en Coco Flanel verschenen al vroeg aan de start en reden een foutloze omloop. De jury was ook lovend en gaf 80 stijlpunten. Ook in de barrage kwamen ze al vroeg aan de start en reed de combinatie weer foutloos en ook 80 stijlpunten. Nu was het nagelbijten voor Ronja hoe de rest van de foutloze combinaties het ervan af zouden brengen. Maar geen enkele combinatie haalde een hogere score voor stijl en het kampioenschap en een startbewijs voor de Hippiade was voor Ronja en Coco Flanel.

Michelle Westerdijk had twee troeven in de strijd. In de dressuur klasse L2 en M1. Met het paard Elton won ze de eerste proef met een score van 71.6%. Tijdens de tweede proef speelden de zenuwen op en eindigde ze met 63%. In totaal eindigde ze op een welverdiende zesde plaats en een startbewijs voor de Hippiade. Met Michelle's andere troef, het paard Kashmire, eindigde ze in de eerste proef met 70.8% en een derde prijs. In de tweede proef was 70.1% goed voor een tweede prijs. Voor het kampioenschap betekende dit een plaats op de laagste tree van het ereschavot en een startbewijs voor de hippiade. Suzan van Gastel eindigde in het springen klasse Z met het paard Herbie met een vijfde prijs en startbewijs voor de hippiade. Rian Koster startte op zaterdagmiddag haar pony Dolly in de klasseAB/B. In de eerste omloop lieten Rian en Dolly alle balken in de lepels liggen en mochten ze door naar de barrage. Helaas kwam er een enorme donkere wolk over Zijtaart en werd de wedstrijd stilgelegd tot die voorbij was. De barrage reden Rian en Dolly ook foutloos alleen iets te langzaam. Marloes van Stiphout verscheen nog aan de start in de viertallen klasse M.
Een samenwerking tussen Nijnsel en Sint Oedenrode. De dames behaalden 75.2% en een tweede plaats. Of dit genoeg is voor een startbewijs voor de hippiade is nog niet bekend

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!