Rhode speelt gelijk tegen EFC

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw speelde zondag een spannende wedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst: EFC uit Eersel. Op papier moest EFC winnen van Rhode. De Rhodenaren wisten echter veel weerstand te bieden en de wedstrijd eindigde verdiend in gelijkspel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Bas van Kuringe testte de keeper, waarna het vervolg werd afgefloten door buitenspel. De counter van EFC werd ook terug gefloten vanwege buitenspel. In de zevende minuut werd keeper Paul van Heesch getest door een ver afstandsschot. Net zoals de afgelopen weken bleek hij moeilijk te passeren. In de dertiende minuut verdiende Rhode het om op voorsprong te komen, maar Geert Oerlemans wist na een 1-op-1 kans het net niet te vinden. De grootste kansen waren dus voor Rhode. Maar ook EFC was gevaarlijk met ballen die rakelings voorlangs het doel van Rhode gingen. Wederom was het Paul van Heesch die Rhode in de zestiende minuut in de wedstrijd wist te houden. Ook de goede vrije trap van EFC werd gekeerd door de Rhode keeper. In de 38e minuut kreeg Rhode een vrije trap, deze werd genomen door Bas van Kuringe en ging net over.
In de tweede helft was Bas meerdere keren gevaarlijk, maar ook EFC wist kansen te creëren. In de 62e minuut wist EFC op 0-1 voorsprong te komen door een penalty, die door een handsbal gegeven werd. De minuten daarop ging Rhode nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 68e wist Simon van de Wetering de 1-1 te maken. Na een goed genomen corner kon hij via een kopbal de keeper passeren. Tien minuten later was het weer Simon die Rhode op voorsprong bracht, wederom vanuit een corner. Nog geen minuut later had EFC het antwoord en de wedstrijd eindigde in 2-2.
Volgende week, 8 mei, speelt Rhode 1 uit tegen Leones. Beide teams trappen om 14:00 uur af in Beneden-Leeuwen.