Bloedstollende wedstrijd voor Rhode

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van Rhode | Van Stiphout Bouw wist net niet de drie punten te behouden tegen NEC, mede dankzij twee penalty’s tegen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de uitploeg. Rhode wist deze bal te keren en zelf een kans te creëren. Vanaf het begin van de wedstrijd regende het niet alleen druppels, maar ook gele kaarten. In de 25e minuut blokkeerde de Rhode verdediging een kansrijke aanval van NEC. De corner die daarop volgde werd knap tegengehouden door keeper Paul van Heesch. NEC wist in het begin voornamelijk op de helft van Rhode te spelen, toch bleef de thuisploeg sterk standhouden. Bas van Kuringen was de gevaarlijkste man aan de kant van Rhode. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper van NEC. Het was weer de ploeg uit Nijmegen die in de 38e minuut een grote kans wist te creëren. Een aanvaller kwam 1-op-1 met Paul van Heesch, wie met zijn voet de bal tegen wist te houden. Ondanks het goede werk van Rhode, kwam NEC - door een penalty - op voorsprong.
Na de rust werd Rhode sterker en gingen ze meer op de helft van NEC spelen. Dit zorgde voor veel kansen. Bas van Kuringen, die in de eerste helft al voor veel gevaar zorgde, bracht Rhode op gelijke hoogte met NEC. Na een goede aanval, door de doelpuntenmaker zelf ingeleid, wist hij de keeper te passeren. In de 60e minuut liet Rhode zien hoe gevaarlijk ze konden zijn. De kansen van Ryan Kreeft en Mark van der Zanden wist NEC te keren, net zoals de vrije trappen die in de minuten erna volgde. In de 77e minuut hield keeper Paul van Heesch Rhode wederom in de wedstrijd. Hierna wist Rhode de counter in te zetten. Met een prachtig schot wist Bas van Kuringen wederom tot scoren te komen. Rhode bleef sterker en kwam zelfs bijna op 3-1. Na een vrije trap kreeg NEC de tweede penalty van de middag in de laatste minuut van de wedstrijd. Ook deze werd gescoord. Met veel emotie speelden beide teams de wedstrijd uit, wat zorgde voor opstootjes. De spannende wedstrijd eindigde in 2-2. Aankomende donderdagavond, 20:00 uur speelt Rhode thuis tegen SV TOP.