Summer op het podium
Summer op het podium Foto:

Summer van den Hurk behaalt tweede plaats

Sport Sport

België - Zaterdag 13 november mocht de Rooise Summer van den Hurk van Topturnen Zuid, Den Bosch, deelnemen aan het internationaal turntoernooi in Keerbergen (B). Ze turnde in een sterk veld met 30 deelnemers uit 8 verschillende landen.

Summer begon sterk op haar eerste onderdeel sprong. Op sprong begon ze met een mooie, hoog uitgevoerde Yourchenko schroef wat haar 13.500 opleverden. Na de eerste ronde stond ze aan de leiding. Op brug turnde ze een strakke oefening met reus hele draai en muchina als afsprong. Ze behaalde een mooie 11.050. Na twee toestellen ging ze nog steeds aan de leiding. Op balk moest ze helaas het toestel verlaten bij flik flak loopsalto wat haar 1 punt aftrek kostte. Ze haalde nog een 10.500 maar verloor hierdoor de leiding in het klassement. Op vloer turnde ze een hoge dubbele salto, dubbele schroef en overslag schroef als series en een mooie nieuw oefening wat haar 11.500 opleverde. Summer wist hiermee een knappe tweede plaats in de allround finale te behalen en won naast een beker ook een prijscheque van €500,00.
Summer wist zich tevens als eerste te plaatsen op sprong, tweede op brug en vierde op vloer bij de junioren voor de toestelfinales op zondag. De toestelfinales waren zondag samen met de senioren turnsters. Op zondag turnde Summer met haar eerste sprong het hoogste punt van de wedstrijd maar omdat het tegen senioren was kreeg ze voor haar goed uitgevoerde tweede sprong een penalty van twee punten wat haar helaas een podiumplek kosten. Op brug en vloer werd ze knap negende. Een mooie ervaring rijker tussen de sterke senioren waarvan twee Oranje turnsters. Volgend weekend mag Summer deelnemen aan het grote internationale turntoernooi in Combs La Ville, Frankrijk.