Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Vogeltentoonstelling Rooyse Vogelvreugd in Schijndel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na deze moeilijke tijd van corona gaat de Rooyse Vogelvreugd dit jaar toch weer een vogeltentoonstelling houden. De locatie is alleen gewijzigd en zal plaats vinden is De Vink Hoevenbraaksestraat 28 te Schijndel.

Heb je dit weekend niets te doen en wil je graag iets leuks doen? Dan mag je de vogeltentoonstelling zeker niet missen. Op zaterdag 6 en zondag 7 november is er een mooie gecombineerde vogeltentoonstelling van vereniging de Rooyse Vogelvreugd in samenwerking met de vogelvereniging Fenix uit Schijndel. Er worden deze dagen vele vogels getoond. Deze zijn op vrijdag 5 november gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Men ziet de verscheidenheid van Kanaries, Tropen en Parkieten maar ook de cultuurvogels ontbreken hier niet.

De leden doen dat dan ook met veel plezier om de beste en zeer mooie vogels te kweken. Dat met behulp en informatie die ze bij de verenging en natuurlijk onderling van elkaar krijgen. De kweek van vogels blijft dan ook een interessante hobby. Zeker in de tijd van de corona zijn er toch verschijnende leden bij de club bijgevoegd. Het is een hobby die het gehele jaar kan worden beoefend. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jeugd is het kweken van vogeltjes een prima bezigheid. 

Op deze tentoonstelling laten ze dan ook zien hoe de betreffende vogel eruit moet zien volgens de normen van de NBvV, het zijn mooie exemplaren die u ook mag komen bezichtigen, ook is er een verkoopklasse waarbij de leden van de verenigingen dan ook vogels te koop aan bieden waar indien gewenst mee kan worden gekweekt. Dit tegen zeer vriendelijke prijzen.

De show zal plaats vinden op zaterdag 6 november van 20.00 uur – 22.00 uur en op zondag 7 november van 10.00 uur – 16.00 uur. Iedereen van harte welkom. De locatie: Scc De Vink, Hoevebraaksestraat 28 Schijndel. U bent van harte welkom en de entree is gratis.