Afbeelding
Foto: Jan Roche

Ollandia speelt kansrijk duel tegen LSV

Sport Sport

Olland - Ollandia bracht afgelopen zondag een bezoek aan het sportpark van LSV uit Lennisheuvel in de hoop de winst mee te nemen.

Dit bleek in de eerste helft moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Ollandia was namelijk vanaf het begin de gangmaker van het spel. Het vaandelteam probeerde uit alle macht combinaties te maken die zouden leiden tot een goal. Het harde werken werd al vrij snel beloond middels een fraaie actie van Rob van der Heijden op Robert Erven. De bal vloog prachtig in het doel en het gejuich van de Ollandse supporters was in de wijde omtrek te horen. Hun verbazing was dan ook groot toen de grensrechter hier buitenspel meende te bespeuren en de scheidrechter hem in het gelijk stelde. Ollandia was weer terug bij af. Het spel van Ollandia was een lust voor het oog, maar tegelijkertijd tenenkrommend doordat op het middenveld en in de voorhoede slordig omgegaan werd met balbezit. Ook waren de schoten op doel vaak te soft om gevaarlijk te zijn. Na een klein half uur gespeeld te hebben, wist Rob v.d. Heijden de bal vanaf eigen helft mee te geven aan Stefan Erven. Deze laatste sprintte richting doel en zijn goal kon niet meer uitblijven. Dit keer geen vermeend buitenspel en dus stond Ollandia eindelijk met 0-1 voor. Vervolgens kwamen er nog vele kansen welke eigenlijk niet gemist hadden mogen worden, maar dit gebeurde wel.
Na rust leek de Ollandse ploeg een flinke peptalk te hebben ontvangen in de kleedkamer en zij speelden meer strijdlustig. LSV probeerde de vele counters van Ollandia tijdig te stoppen. Harm van Oirschot maakte dankbaar gebruik van de drukte in het strafschopgebied. Zijn schot was in tegenstelling tot de eerste helft veel krachtiger en daardoor onhoudbaar voor de keeper. Ollandia leek niet meer te stoppen. Na een overtreding op Tom de Beer mocht Robert Erven achter de bal gaan staan. Vanaf de penaltystip zette hij de keeper op het verkeerde been en liet hij de bal in de lege hoek belandden. LSV kwam een enkele keer in balbezit, maar wist niet voldoende te counteren richting het doel van Ollandia. De Ollandse achterhoede bood goed verweer en keeper Kevin Vesters liet zelfs zien een grote kans uit het doel te kunnen houden door zijn arm op het juiste moment te verlengen. De tweede helft leek bijna alles te lukken. Stefan Erven wist de bal rond de middenlijn te veroveren en zijn voorzet was goed getimed. Stan de Beer lanceerde zichzelf met veel kracht en zijn schot was onmogelijk te stoppen. De 0-4 kwam op zijn naam te staan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding