Afbeelding

Nijnsel komt maar niet uit de dip

Sport Sport

Blessures, vakantieperikelen, een schorsing. Voor een grote vereniging geen excuses maar voor een kleinere club een serieus probleem. Na de ongelukkige en onverdiende nederlaag van afgelopen week tegen het Schijndelse Avanti’31 toog VV Nijnsel/TVE Reclame afgelopen zondag naar Geffen om de strijd aan te binden met Nooit Gedacht. Een ploeg waarvan je meer had verwacht qua bezetting op de ranglijst maar op eigen grond een hele moeilijke tegenstander is. Daar moet je top zijn om te winnen.

Maar Nijnsel/TVE Reclame was ook deze zondag bepaald geen top. In de eerste helft werden maar liefst drie doelpunten geslikt; allemaal uit voetballende situaties. Er wordt een speler uitgespeeld, er volgt een haarscherpe voorzet en een man die de goal maakt wordt niet of onvoldoende gedekt. En als je daar niets tegenover stelt dan kan het zomaar zijn dat je met de rust met 3-0 achterstaat en daar niets op valt af te dingen.
Na de thee geen Nijnsels team dat voor een andere route koos. Eerder gelatenheid, de mouwen bleven naar beneden in plaats van opgestroopt. Te weinig mensen die de wedstrijd kunnen omdraaien. Een handsbal net buiten de zestien leidde tot een vrijetrap die feilloos in de kruising werd geschoten. Nog meer zout in de wonde. Net voor een tijd een jonge, gretige gast die op rechts doorkwam en de trekker overhaalde: 5-0.
Was er iets op af te dingen? Eigenlijk niet. Oud Nijnsel-trainer Arno Methorst genoot van de overwinning van zijn team. Hij had zijn huiswerk goed gedaan en strafte de gasten af met de middelen die hij tot zijn beschikking had. Dat typeert een succescoach.

Zondag opnieuw een belangrijke pot
Het is al vaker gezegd: dit is een klasse waar iedereen van iedereen kan winnen en dat gebeurt ook! Het blijft continu stuivertje wisselen, zowel boven- als onderin. Aanstaande zondag gaat Nijnsel Heren 1 op bezoek in Berlicum, BMC. Een van de weinige teams die nog onder Nijnsel staan maar zij ruiken wel bloed…..Kortom, Nijnsel Heren 1 zal uit een ander vaatje moeten tappen dan de afgelopen weken. Maar dat begrijpen selectie en technische staf maar al te goed. Thuis werd er nog, niet echt overtuigend, gewonnen maar dat is geen enkel garantie. Supporters zijn meer dan welkom en zelfs noodzakelijk om weg te komen uit de onderste regionen. Daarom allen met een geelblauw hart, verenigt u en laat u zien èn vooral horen aanstaande zondag in Berlicum.