De kampioenen van VV Rooi

Meisjes A VV Rooi Kampioen

Sint-Oedenrode - Meisjes A van VV Rooi hebben afgelopen zaterdag een prachtige prestatie geleverd: kampioen in tweede klasse D. De tegenstander, Polaris meisjes A, was er een waarvan we het spelniveau en de tactiek nog kenden. Vorige week zaterdag stonden de teams al tegenover elkaar in sporthal de Streepen.

De tribunes bij Polaris waren goed bezet door familie, vrienden en kennissen. Zoveel Roois publiek is er niet vaak bij uitwedstrijden, maar bij thuiswedstrijden mag niet geklaagd worden. Dan zit er altijd een trouw schare fans op de tribune mee te leven. Op het veld leek het er allemaal ontspannen aan toe te gaan, maar er waren toch wat zenuwachtige reacties te zien.
Na de eerste paar ballen werd de focus weer gelegd op datgene waar ze goed in zijn.. eenheid in het team. Daar had trainster/coach Lonneke de afgelopen maanden hard aan gewerkt om samen met de meisjes een echt collectief te maken.
Scherpe services werden afgelost met mooie blokkeringen. Zo werd de juiste voorsprong in de eerste set gemaakt. Een goede verdediging bij elke service of aanval vanuit tegenstander Polaris was zichtbaar. Zelf speelden Meisjes A VVROOI erg scherp. De services werden afgelost met mooie blokkeringen. Zo werd de juiste voorsprong vergroot naar een tussen stand van 0-2 in sets.
Daarmee was het kampioenschap al een feit! Dit was zichtbaarder op de tribune dan bij het team van VVROOI. In de derde set was de scherpte er een beetje af en werden er wat slordige foutjes opgevolgd door mindere blocks. Ook Polaris had een paar sterke service series. En zo werd het 1-2 in sets.
Tijdens de vierde set liep het spel zoals verwacht. Passes liepen beter en de supporters genoten. Mooie blokkeringen en strakke aanvallen van meisjes A VVROOI zorgden voor een 17-09 voorsprong. Helaas daarna wat verslapping en tegenstander Polaris bracht het verschil naar twee punten. Een blik naar de coach en een juist getimde time-out gaf het laatste signaal. Ze komen niet alleen voor de benodigde punten voor het kampioenschap, ze willen gewoon winnen. Dus de teamspirit werd op scherp gezet en met juiste instelling werd ook deze set winnend afgesloten. Daarmee werd het een 1-3 eindstand. En staan ze negen punten voor op nummer 2 VC Bravo. En dus een terechte Kampioen.