Afbeelding

Rooise renneers weer actief

Sport

Sint-Oedenrode - Door de feestdagen was het een druk programma voor de Rooise Renners. In Maren Kessel stonden Youri van Esch en Frank Lathouwers aan de start. Youri eindigde in het peloton bij de junioren als 44e en Frank bij de Elite als 38e.

Diezelfde dag stonden Jarno van Esch en Sep Schuuurman aan de start bij de Internationale Klassieker GP Morgan Blue een zeer zware klassieker over 8 hellingen en kasseienstroken waaronder de Paterberg en Oude Kwaremont. Sep kon zich lang knap handhaven in het peloton maar na de Oude Kwaremont was het helaas over. Jarno hield wel stand en pakte een hele knappe 20e plats in deze klassieker. Zaterdag stonden Jarno en Sep weer in Gieten aan de start voor de Dorpenomloop. Door de zeer harde wind was het van te voren al duidelijk dat de koers vanaf km 1 al gebeurd zou zijn. Voor Jarno en Sep was helaas de loting zeer ongunstig en stonden helemaal achteraan in het 150 tellende peloton. Hierdoor kwamen ze vanaf het begin in de tweede groep terecht en werden kort voor het einde uit de wedstrijd genomen. Afgelopen zaterdag stonden Jarno en Sep opnieuw bij een zware klassieker in Limburg aan de start voor de Omloop van de Maasvallei. Het

was een wedstrijd met 18 beklimmingen dus zoals andere jaren zou het een afvalrace worden. Het was helaas ook een wedstrijd met enkele zeer zware valpartijen waardoor de koers even stilgelegd moest worden. Hierna werd er stevig gas gegeven, Sep kwam ook nog ten val en kwam in groep 2 terecht en Jarno wist goed voorin stand te houden. Toch reden er helaas 10 renners weg en op de laatste klim kon Jarno zich ook met enkele renners losmaken van het stevig uitgedunde pelotonnetje. Dit resulteerde toch nog in een hele mooie 16e plaats voor Jarno. Afgelopen maandag waren de districtkampioenschappen in Mierlo waar alleen Sep zich eens positief liet zien in de wedstrijd en Jarno zijn wedstrijdje mee reed. In de eindsprint pakte Jarno een 19e plaats en Sep een 28e. Youri moest halverwege de koers helaas verlaten.