Afbeelding

Vormcrisis waterpolodames Argo

Sport

De waterpolodames van Argo verkeren in zwaar weer. Het afgelopen weekend verloren de dames uit Sint-Oedenrode de vierde wedstrijd op rij en nog wel tegen degradatiekandidaat PSV.

Geheel onnodig, maar niet eens echt onverdiend wanneer je de wedstrijd in zijn totaliteit bekijkt. Argo moest deze wedstrijd wederom een aantal belangrijke speelsters missen. De groep speelsters die dit gemis opvangt doet dit overigens met veel inzet maar kan niet voorkomen dat het team het 'eigen' spelletje niet kan spelen. Zo verdedigt Renske vd Burgt de afgelopen wedstrijden het doel. Dat gaat haar goed af maar daardoor wordt ze zeker wel gemist als veldspeler. Reina van der Velden kreeg afgelopen weekend meer speeltijd en het is goed te zien dat ze groeit in haar spel. Daarnaast blijkt Anita van der Heijden nog steeds te beschikken over een neusje voor de goal. De afgelopen wedstrijden had ze een behoorlijk aandeel in de doelpunten van Argo. Tegen PSV was dit echter allemaal niet genoeg, Argo bleef continu op het vinkentouw zitten en was niet bij machte om een gelijkspel of zelfs winst af te dwingen. Kansen waren er voldoende, maar het team zal toch eerst weer vertrouwen moeten krijgen in eigen kwaliteit om wedstrijden te kunnen gaan winnen. De eindstand van 10-12 in het voordeel van PSV komt dan ook hard aan. Doelpunten van Argo werden gemaakt door: Anita vd Heijden (2x), Gabri van Boxmeer, Josine Raaijmakers (2x), Paula Smith en Liesbeth van der Korst (4x).

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben zes zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan een Limietwedstrijd in het Sportfondsenbad West te Nijmegen. Deze wedstrijd werd in een 50m bad gehouden, een mooie gelegenheid om ervaring op te doen voor de komende Brabantse kampioenschappen en de wedstrijd in Lünen. Tijdens deze wedstrijd is er vier keer een eerste plaats, een keer een tweede plaats en vijf keer een derde plaats behaald. Daarnaast zijn er twee persoonlijke records gezwommen. Luc van Eijndhoven heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de KNZB Challenger wedstrijd in Zwembad De Warande te Oosterhout. Hij zwom hier de 100m vlinderslag in 1.11.25 en 200m vrije slag in 2.14.59. Komende zondag nemen de jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de vierde Minioren wedstrijd die gehouden wordt in het Golfbad in Oss, aanvang 13.00 uur.