Bo van Gorkum
Bo van Gorkum

Rooise amazones halen prijzen binnen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend werd er in Schijndel een selectiewedstrijd springen verreden. De dressuurruiters vertrokken naar Hooge Mierde voor hun laatste selectie. Op zaterdagochtend werd begonnen met de klasse B. Anne van Liempd en haar paard Falanda wisten twee foutloze rondes te rijden welke werden beloond met de hoogste stijlpunten. Een welverdiende eerste prijs was het resultaat.

Op zondag was het in Roois feestje in de klasse L springen. Maar liefst 28 combinaties wisten de barrage te behalen waarvan 5 combinaties uit St Oedenrode. Bo van Gorkum en haar paard Jolga van www.olland.biz waren iedereen te snel af. Met een razendsnelle en foutloze ronde werden zij beloond als winnaar. Dianne Merks en haar Eva waren maar net iets minder snel en werden eveneens beloond met een eerste plaats. Isabel Geers en haar paard Alexander wisten ook foutloos te blijven en werden derde. Op de vierde plek eindigde na een foutloze barrage Ben Jansen met zijn Madiba. Op zondagmiddag werden Julia Geers en haar paard Darwin negende in de klasse M. Bo Van Gorkum en Jolga kwamen een weekend eerder uit in Asten en werden daar na twee foutloze rondes derde in de klasse L.

Michelle Bakx en Golden Tulip namen deel in Hooge Mierde waar op de Academy Bartels werd gestreden voor de laatste selectie dressuur. In de klasse B wisten zij een topscore te rijden van 73,6% wat goed was voor een mooie tweede prijs. Na een succesvolle reeks selecties is deze combinatie reservekringkampioen geworden. Laura Petersen en Divident kwamen uit in de klasse Z2. Deze combinatie wist een derde prijs te winnen. Een weekend eerder vertrok Suzanne Klomp naar Uden met haar paard Annatrichta. Met maar liefst 191 punten wist deze combinatie derde te worden in de klasse M1.