Juichend kwam Jarno van Esch over de streep Foto: Jo Nederkoorn
Juichend kwam Jarno van Esch over de streep Foto: Jo Nederkoorn

Jarno van Esch wint Ronde van Uden

Sport

Op zaterdag 12 september stonden er drie Rooise renners aan de start van de nieuwelingen wedstrijd in de Ronde van Uden. Een zeer snelle ronde over het industrieterrein onder mooie omstandigheden.

Er waren verschillende aanvallen met een steeds zeer attente Jarno van Esch en Sep Schuurman. Door de zeer hoge snelheid (42.5 gem) was het moeilijk wegkomen en uiteindelijk werd het dan ook een massasprint. Jarno kwam als tweede uit de bocht en wist met een zeer sterke eindsprint iedereen achter te laten. Een geweldige prestatie in dit sterke deelnemersveld en dat betekende de 1e overwinning voor Jarno in zijn nog prille wielerloopbaan. Ook Sep Schuurman wist knap mee te sprinten in deze massasprint. Hij werd 15e. Youri van Esch werd achter dit geweld 36e. Nog voordat de Elite/beloften van start gingen, veranderde de omstandigheden drastisch. De regen maakte het parcours spekglad. Het met rode verf gemarkeerde fietspad leek wel een ijsbaan. Erik Lathouwers ging na maanden afwezig te zijn geweest van start in de zeer matig bezette wedstrijd. Zijn rentree was echter niet erg succesvol. Al in het begin van de wedstrijd moest hij het peloton laten gaan en stapte uit de wedstrijd. Hij besloot om maar meteen een einde te maken aan dit verloren seizoen.

Op zondag waren Jarno en Youri weer present in de Ronde van Hank. Beide hadden nog zere benen van zaterdag, maar hielden goed stand. Bij Youri was de pijp leeg, 8 ronden voor het einde en stapte af, maar Jarno ging 2 ronden voor het einde met drie man proberen het peloton voor te blijven. Helaas werd deze poging teniet gedaan, maar in de eindsprint wist hij toch nog een 20e plaats te bemachtigen.