Archief
Archief

Sidney, Anne en Nina TOP

Sport

Deze drie dametjes deden hele goede zaken op de selectiewedstrijd voor de Brabantse Kampioenschappen in Reusel.

Sidney Renders reed al in de eerste ronde in het DB een heel mooi parcours met haar pony Ramona. Foutloos en een jurywaardering van 80 punten. In de barage maakte ze weer geen fouten en de jury besloot haar 82 stijlpunten te geven. Daar kwam niemand meer boven en dus was het oranje lint en de beker voor haar.

Daarna was het de beurt aan Anne Markgraaf met haar E-pony Way of Life. In de D/E L is bijna iedere week een spannende strijd. In deze catagorie wordt vaak goed en snel gereden. Zo ook deze zondag. In de barage was al een hele snelle tijd gezet door de concurentie. Maar Anne reed heel snel en heel kort en dook daarmee nog meer dan een seconde onder die tijd. Niemand kon dat meer verbeteren en de overwinning was meer dan verdiend.

Nina van Enckevort reed met haar schimmel Dinky Toy in het DM. Het parcours was erg pittig, want er kwamen er maar drie terug voor de barage. In die barage lag het nog wat hoger en geen van de combinaties wist foutloos te blijven. Met vier fouten maar wel in de snelste tijd, was dit de eerste overwinning van deze nieuwe combinatie.Kortom een top zondag voor de drie amazones van de Vresselse Ruiters.

Twee weken geleden in Eindhoven was Sidney Renders ook al succesvol geweest. Met haar pony Moerputten's Colinda, was ze eerste geworden in het CL. Komende zaterdag is de laatste selectiewedstrijd bij manege Molenberg te Leende. Dan zal bijken of de drie meiden voldoende punten hebben gescoord om mee te mogen doen aan de Brabantse Kampioenschappen. Spannend wordt het zeker.