Koen van der Wijst is een groot talent.
Koen van der Wijst is een groot talent.

Koen v/d Wijst pakt zilver op EK BMX

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 12 juli is Koen v/d Wijst tweede geworden bij het EK BMX in Erp bij de Junior Men. Voor Koen is Erp geen onbekende baan. Hij heeft er jarenlang getraind en was er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Hij heeft de afgelopen maanden keihard getraind en met resultaat. Het talent won al zijn manches. In de kwartfinale werd hij tweede. De halve finale werd nog heel spannend, maar met een vierde plaats was hij toch nog net door naar de finale. Daarin reed hij de hele baan op een vierde plek, maar door zeer knap stuurwerk in de één na laatste bocht reed hij zich naar plek twee. Die hij door goed uitgevoerde en knappe sprongen op de pro sectie goed kon vasthouden. Een zeer knappe prestatie voor deze jonge talentvolle rijder.

Kyro van Schijndel had zich ook gekwalificeerd voor het EK. Hij reed zijn wedstrijd op zaterdag, maar helaas was Kyro niet helemaal fit. De enorme hitte hielp ook niet echt mee. Hij kwam de manches nog door met een derde en twee keer een vierde plaats, maar strandde in de achtste finale op een zevende plek wat helaas niet voldoende was voor een start in de kwartfinale. De volgende wedstrijd is het WK in Zolder in de week van 20-27 juli, waar beide heren ook aan zullen deelnemen.