Youri van Esch
Youri van Esch

Rooise renners in actie

Sport

Op zaterdag 6 juni reden Jarno van Esch en Sep Schuurman de Omloop van de Maasvallei. Een zware klassieker in Limburg. Er moesten 12 beklimmingen worden bedwongen door de 186 deelnemers en Jarno wist zich heel goed staande te houden in de 1e groep en finishte uiteindelijk als 31e. Sep reed ook een goede wedstrijd en eindigde uiteindelijk al 103e in de 3e groep.

Op zondag 7 juni reed Youri van Esch de wedstrijd in Hamont-Achel in België. Youri was vol trots met zijn eerste prijs bij de nieuwelingen, de 13e plaats. Frank Lathouwers stond aan de start van de wedstrijd voor elite/beloften. Nadat halfweg koers een kopgroep van 10 renners was weggesprongen, ging Frank met nog enkele andere renners in de tegenaanval. De kopgroep werd niet meer achterhaald maar Frank finishte op een verdienstelijke 15e plaats.

In het eerste weekeinde van juni stond er voor Roy van Heeswijk een wedstrijd voor de clubcompetitie een 2-daagse op het programma. Het eerste onderdeel op zaterdag tijdens de Lus van Roden bestond uit een puntenkoers. Roy van Heeswijk eindigde hier keurig als 11e. Op zondag vond er de klassieker Acht van Noordenveld plaats over 160 kilometer. In het peloton eindigde Roy van Heeswijk als 68e. In het individueel eindklassement behaalde Roy een 39e plaats. Op dinsdag 9 juni stond Roy aan de start van de Torenronde in Oirschot. Na een harde wedstrijd kwam hij als 15e over de streep.

In en rondom Drogeham vond op zaterdag 13 juni de clubcompetitie klassieker Ronde van de Kerspelen voor elite en beloften plaats. Roy van Heeswijk werd 25e. Ook op zaterdag 13 juni is Jarno van Esch gestart in het klimcriterium in Mechelen, maar omdat hij vrijdag ziek was en zaterdag ook nog niet hersteld, moest hij halverwege de wedstrijd uit de wedstrijd stappen. Op zondag 14 juni gingen Jarno en Youri van Esch van start in Sint Michielsgestel. Ondanks dat Jarno nog niet hersteld was, werd hij toch nog 15e. Youri eindigde als 51e in deze wedstrijd. Zaterdag 20 juni doen Jarno van Esch en Sep Schuurman mee aan de Nederlands Kampioenschappen voor nieuwelingen.