Vlnr. Tom van de Loo, Jari van der Post, Jens Spijkers, Julian van de Sande, Joep Donkers, Jelt van Oirschot, Willian van de Sande (coach), Wout Sanders, Marc van Heeswijk (coach), Wesley van Heeswijk en Toon Merks.
Vlnr. Tom van de Loo, Jari van der Post, Jens Spijkers, Julian van de Sande, Joep Donkers, Jelt van Oirschot, Willian van de Sande (coach), Wout Sanders, Marc van Heeswijk (coach), Wesley van Heeswijk en Toon Merks.

Rhode E2 ook op "Dag der Kampioenen" de beste

Sport

Sint-Oedenrode - Hoe sluit je een seizoen af waarin twee kampioenschappen en de KNVB Regiobeker werden veroverd? Eenvoudig, met het pakken van de laatste prijs van het seizoen: de KNVB Districtsbeker.

Op zaterdag 30 mei mocht RKSV Schijndel dit jaar de "Dag der Kampioenen" organiseren, de dag waarop alle KNVB Regiobekerwinnaars van het district Zuid II het in hun klasse opnemen tegen elkaar om uit te maken wie nu echt de beste is… de beste van het gehele district.

De jongens van Rhode E2 wisten na de winst in de KNVB Regiobeker finale dat ze weer op dit fantastische evenement aanwezig mochten zijn. Ondanks dat de blijdschap van de jongens wederom enorm was na het bereiken hiervan, zat er dit jaar toch een donker randje om deze prestatie. Het befaamde Rhode E-jeugd kamp stond precies in dit weekend ook op de agenda, iets waar iedere jonge speler van Rhode naar uitkijkt. En omdat dit kamp maar eens per twee jaar wordt georganiseerd, krijg je als speler maar één keer de kans om dit mee te maken. Er moesten dus keuzes gemaakt worden… kamp of KNVB Districtsfinale?

Geen moeilijke keuze voor deze jonge voetbalhelden. Een gedeelte van het E-kamp werd zonder twijfelen overgeslagen door het team en de jongens zouden alles op alles zetten om deze opoffering uit te laten betalen in Schijndel. En zo gebeurde het ook. In een mini-competitie moest in vijf wedstrijden uitgemaakt worden wie de fel begeerde KNVB Districtsbeker mee naar huis mocht nemen. Met volle overgave werden Oss'20, Bekkerveld uit Heerlen en SV Laar uit Weert aan de kant gespeeld en na deze drie wedstrijden was Rhode E2 de enige met de volle 9 punten. Als dan in de vierde wedstrijd ook nog Venray op een 1-1 gelijkspel wordt gehouden is het één wedstrijd voor het einde al duidelijk… Rhode E2 wint de KNVB Districtsbeker 2015!