Het jubileumboek ging van hand tot hand.
Het jubileumboek ging van hand tot hand.

Receptie wordt geschiedenisles

Sport

Bij iedere receptie van een veertigjaar oude vereniging horen relikwieën. Die hingen er dan afgelopen zaterdag dan ook bij café d'n Toel. Daar hield Wieler Tour Club Gerry van Gerwen een samenzijn om het jubileum te vieren. Leden, oud-leden, sponsoren en andere genodigden kwamen het bestuur en de naamgever een hand schudden.

In de aangrenzende tent hingen shirts van weleer. Oude tricots die menig lid deed mijmeren. Ook de fiets die aan het plafond hing zorgde ervoor dat veel herinneringen van vroeger op werden gerakeld. Op het tv scherm werd een film getoond van de 24-uurs race Parijs – Olland, die jaren geleden door de vereniging werd gereden. Over enkele weken staat de tweede editie op het programma. Bijna dertig leden zijn daar nu hard voor aan het trainen.

Om op een overzichtelijke wijze terug te blikken is er met de grootst mogelijke zorg een jubileumboek samengesteld door enkele leden. Maandenlang is er keihard aan gewerkt om het op tijd klaar te krijgen. Tussen het handen schudden door werd het boek er meerdere malen bij gepakt om in te bladeren. Zo werd de receptie prompt een verkapte geschiedenisles. In de avond vierde de leden het veertigjarig jubileum middels een feest.

De naamgever Gerry van Gerwen (l) was uiteraard ook op de receptie aanwezig.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding