Afbeelding

Nijnsel Vrouwen 1 zet belangrijke eerste stap

Sport

Nijnsel VR1 behaalde de tweede periodetitel in de derde reserveklasse en dat geeft recht op deelname aan de nacompetitie. De eerste horde die moet worden genomen is Rood Wit '62 VR1 uit Helmond. Dit team is als tiende geëindigd in de tweede reserveklasse. Zij voetballen dus om klassenbehoud.

Afgelopen zondag togen de Nijnselse dames naar Helmond voor hun eerste wedstrijd in het tweeluik. Het was uiteraard zaak om een goede uitgangspositie te verwerven voor de return in Nijnsel. De dames waren gemotiveerd en wilden graag de goede vorm van de afgelopen maanden vasthouden. En zij slaagden glansrijk in hun missie. Het hoger voetballende Rood Wit '62 had dan misschien op sommige plaatsen wat meer individuele kwaliteit, de Nijnselse vrouwen compenseerden dit met een enorme teamspirit, een belangrijk wapen, zoals al eerder is gebleken.
Jitske van Dijk strafte eerst een blunder van de Helmondse keeper af waarna Marloes van Nuland een beauty scoorde. Vervolgens waren er nog kansen op de 0-3, maar die mogelijkheden bleven onbenut. Diep in de tweede helft was er in de Nijnselse zestien een ongelukkige handsbal waarna de bal op de stip werd gelegd. De Helmonders lieten deze kans niet onbenut en zo kreeg de score voor de thuisspelende ploeg een wat minder bedreigend aanzien. Met veel inzet en passie werd de zwaarbevochten maar dik verdiende eindstand over de streep getrokken.

Zondag valt in Nijnsel de beslissing
De ongetwijfeld spannende en bloedstollende return wordt zondag 17 mei gespeeld op sportpark Den Eimert, aanvang 14.30 uur. Een gelijkspel voldoet om de volgende ronde te bereiken. Veiliger is echter om opnieuw een zege te boeken. De Helmondse dames zullen vechten voor hun laatste kans om degradatie te voorkomen. De succesvolle vrouwen uit Nijnsel hopen op een grote supportersschare die heel het seizoen al actief is. Er zijn verder geen belanghebbende wedstrijden in de omgeving zodat de dames graag een groot en enthousiast publiek verwelkomen, de twaalfde man/vrouw kan wel eens van doorslaggevende betekenis zijn. Mocht aanstaande zondag succesvol worden afgesloten, dan bindt het Nijnselse team de strijd aan met de winnaar van de tweestrijd RKVVO en Haarsteeg. Opnieuw wordt er dan begonnen met een uitwedstrijd op maandag 25 mei, Tweede Pinksterdag, gevolgd door een alles beslissende thuiswedstrijd in Nijnsel op zondag 31 mei.
Aanstaande zondag wordt het begeleidingsteam versterkt met de professionele begeleiding van Arent van Dijk en Ton van Aarle. Kom aanstaande zondag eens kijken hoe vrouwenvoetbal opereert op een hoger niveau en laat je aangenaam verrassen.