Afbeelding
Foto: JMM(Hans) van den Wijngaard

Plein Actief laat de Rooise jeugd weer bewegen

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – Kinderen spelen tegenwoordig veel minder buiten dan pakweg zo’n veertig jaar geleden. Buiten spelen was in die tijd een ongedwongen vorm van bewegen, of het nou tikkertje, verstoppertje, rolschaatsen of een potje voetbal was. Kinderen kwamen uit school en speelden tot het avondeten en de hele woensdagmiddag buiten. Tegenwoordig is dat veel minder en dat was voor Dieke Gordijn en Petro Rijkers van ‘De Verbinding’, samen met studenten die de opleiding sport en bewegen volgen op het Summa college en het Koning Willem 1 college, aanleiding om daar wat aan te gaan doen.

“Kinderen zitten veel stil en vaak loopt de motoriek achter bij die van kinderen van vroeger. Alleen de motoriek in de vingers van het swipen op de telefoon is tegenwoordig beter”, zo vertelt Petro Rijkers met een lach, maar de serieuze ondertoon ontbreekt zeker niet. “Het is van deze tijd dat een groot deel van de jeugd zich meer met computerspelletjes en social media bezighoudt dan met buiten spelen en ravotten. We vinden daar van alles van, maar als niemand dit oppakt dan verandert het ook niet. Daarom hebben Dieke en ik een notitie geschreven hoe we de jeugd meer kunnen laten bewegen. Daarbij hebben we ons vooral op de jeugd van de basisschool gericht omdat we daar vanuit samenwerking tussen De Verbinding met SAAM en Verdi vooral mee te maken hebben”. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Wilt u meer weten over Plein Actief of hebt u misschien tijd om als vrijwilliger mee te helpen, dan kunt u contact opnemen met dieke@deverbinding-sintoedenrode.nl of petro@deverbinding-sintoedenrode.nl.

Afbeelding