Rens Parker (links) en Christine de Gouw zijn al druk bezig met de voorbereiding van de Goede Doelen Week 2023
Rens Parker (links) en Christine de Gouw zijn al druk bezig met de voorbereiding van de Goede Doelen Week 2023 Foto: Hans van den Wijngaard

Goede Doelen Week Sint-Oedenrode zoekt collectanten

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – Van 9 tot 22 april wordt de jaarlijkse goede doelen week weer gehouden. In die week komen zo’n driehonderd collectanten namens negentien landelijke goede doelen bij u langs de deur. Ondanks het indrukwekkende aantal van driehonderd collectanten zoekt de Stichting ‘Goede Doelen Week Sint-Oedenrode’ toch nog mensen die bereid zijn om in de goede doelen week twee keer langs de deur te gaan. Op die manier hoeft geen enkele collectant hele grote routes te lopen.

Christine de Gouw en Rens Parker zijn beide vrijwilliger bij de Stichting ‘Goede Doelen Week Sint-Oedenrode’. Christine is lid van de taakgroep ‘Wijkindeling en Collectanten’. Rens is voorzitter van de taakgroep logistiek. Deze groep houdt zich bezig met het faciliteren van alle wijkhoofden en collectanten. “Denk daarbij o/a aan verdelen en inzamelen van de collecte-emmers, maar ook het ophangen en weer opruimen van de spandoeken valt daar onder”, legt Rens uit. Op de vraag waarom de Goede Doelen Week twee weken duurt, antwoordt Christine: “Inderdaad, de Goede Doelen Week duurt bijna twee weken. De werkzaamheden zijn over twee weken verdeeld. In de eerste week brengen de collectanten de enveloppen rond. Een week later lopen zij hun route opnieuw, dan om de enveloppen weer op te halen”.

Lees in DeMooiRooiKrant van woensdag het hele verhaal

Hebt u tijd en zin om mee te helpen met het collecteren voor de Goede Doelen Week, dan kunt u zich via de website www.goededoelenweeksintoedenrode.nl opgeven. De organisatie roept speciaal jongeren op, om zo ook in de toekomst met collecteren door te kunnen gaan.