Er werd dit jaar ruim 50.000 euro opgehaald door de Goede Doelenweek. Binnenkort gaan de voorbereidingen weer van start.
Er werd dit jaar ruim 50.000 euro opgehaald door de Goede Doelenweek. Binnenkort gaan de voorbereidingen weer van start. Foto: Hans van den Wijngaard

Goeden Doelenweek waarschuwt voor nep-collectanten

Oproep

Sint-Oedenrode - Afgelopen week bereikte ons het bericht en dat er in Sint-Oedenrode gecollecteerd werd voor een bekend landelijk goed doel. Da’s opmerkelijk, want dat behoort in Sint Oedenrode al een paar jaar tot het verleden. Hier trekken namelijk 19 van die landelijke doelen al langer gezamenlijk op in de Stichting Goede Doelenweek Sint-Oedenrode, en collecteren samen in de jaarlijkse Goede doelen Week.

Door: Twan van Dijck

Het lijkt er dus op dat er mensen met wat minder goede bedoelingen bij U aan de deur komen en vragen om een bijdrage. Zij zijn echter niet aangesloten bij de GDW in Sint-Oedenrode! Dus: geef niet zomaar, en vraag naar een legitimatie en collectevergunning om zeker van uw zaak te zijn. Bij de GDW Sint-Oedenrode kunt u er in ieder geval zeker van zijn dat uw bijdrage bij de goede doelen terechtkomt. De datum voor de eerstvolgende GDW is inmiddels al wel bekend. Deze zal plaatsvinden tussen 9 -22 april 2023.

De 19 aangesloten landelijke goede doelen zijn het Diabetes fonds, Epilepsiefonds, Handicap NL, Hartstichting, Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Maag Lever Darm stichting, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nationaal MS Fonds, Nierstichting, het Gehandicapt Kind, Reuma Nederland, Rode Kruis, Alzheimer Nederland, Amnesty International, Brandwonden Stichting, Fonds Gehandicaptensport en het Spierfonds.

Binnenkort gaan we weer starten met de eerste voorbereidingen voor de a.s. GDW. We hopen de geweldige opbrengst van vorig jaar, maar liefst €54.000, weer te evenaren, maar liefst te overtreffen.