De winkel is een vaste stop voor veel Rooienaren.
De winkel is een vaste stop voor veel Rooienaren. Foto: Imke van Hastenberg

Derde groentezaak gaat stoppen in korte tijd

Zakelijk

Sint-Oedenrode – Joyce groente en fruit gaat per 1 februari 2024 stoppen. Dat laat eigenaresse Joyce van Duijnhoven via haar Instagram-account weten. Het is na De Bever en Streekwinkel ’t Dommeldal al de derde groente- en fruitzaak in Sint-Oedenrode die gaat stoppen in een jaar tijd.

Joyce heeft de winkel dadelijk bijna zes jaar gerund. In maart 2018 nam ze de winkel over van Nico Sanders. Op haar social media account schrijft de onderneemster dat ze noodgedwongen en met pijn in het hart moet stoppen. ‘Het huurcontract wordt helaas niet meer verlengd en we hebben ons best gedaan om een ander pand te zoeken, maar op dit moment is er in Rooi geen geschikt pand te vinden. We gaan het nu positief bekijken en op zoek naar een nieuwe uitdaging”, laat Joyce onder meer weten. De komende maanden zal Joyce groente en fruit nog gewoon doordraaien. Op 1 februari valt dus het doek.

Borchgrave
Er zijn aan de Borchgrave volop ontwikkelingen. Aan de zijde van Hugo’s bistrobar worden appartementen gebouwd. Joyce groente en fruit maakt plaats voor sportschool Blue Zone Gym. Die komt vanaf de Markt, omdat in dat pand een boutique hotel gerealiseerd gaat worden. Blue Zone Gym heeft haar klanten ook geïnformeerd in de afgelopen week. Zij krijgen in het nieuwe onderkomen aan de Borchgrave flink wat meer meters tot hun beschikking om te sporten. Zo wordt na ruim tien jaar de straat eindelijk helemaal gevuld.