Een demonstratie voor de deur. Foto: Wiek van Lieshout.
Een demonstratie voor de deur. Foto: Wiek van Lieshout. Foto: Wiek van Lieshout

De Wit pakt uit met winterhappening

Zakelijk

Schijndel - In Schijndel aan de Rooiseweg ligt al heel wat jaren een bedrijf dat een begrip is. In Schijndel, in Sint Oedenrode, maar zeker ook ver daarbuiten. De Wit Schijndel bestaat dit jaar 75 jaar en dat wordt gevierd. Voor het personeel en zeker ook voor klanten. Afgelopen zaterdag vond de ‘winterhappening’ plaats. Tijd om daar een kijkje te gaan nemen. 

Door: Freek Vervoort

Aangekomen op het parkeerterrein zie ik een bekend beeld van zaterdagen bij De Wit. Een volle parkeerplaats, waar ik moeite moet doen om een plekje te vinden. Gelukkig vertrekt er vooraan iemand, waardoor ik dichtbij de ingang sta. Voor de entree is een winterbraderie opgezet, waar kleding verkocht wordt. Daarnaast staat een kok met drie Big Green Egg barbecues. De geur van de heerlijke hapjes komt me tegemoet. Iets verderop is een snowboardpark voor kinderen te vinden. Voor een regenachtige novemberdag is het druk. 

Als ik naar binnen ga, worden we hartelijk welkom geheten door het vriendelijke personeel. Bij de infobalie vraag ik naar Mirella Freriks. Sinds een aantal jaren is zij de marketing coördinator binnen De Wit. Op deze zaterdag helpt ze ook in de winkel. “Dit zijn heel leuke dagen. Iedereen is vrolijk en er zit leven in de zaak. Mooi om dat op de winkelvloer te zien!” Mirella legt uit dat er het hele jaar door al meerdere van dit soort dagen zijn georganiseerd. Iets wat het altijd goed doet bij het winkelend publiek. Het personeel wordt zeker niet vergeten”, is ze enthousiast. “We hebben begin september een groot personeelsfeest gehad, waar flink was uitgepakt. En eind december is de jaarlijkse kerstborrel. Dit is altijd een kostelijke avond waar heel veel gelachen wordt. Iedereen krijgt dan ook het kerstpakket uitgereikt.”

Mirella vraagt of ik Mark de Wit ook nog willen spreken. Natuurlijk laat ik die kans niet schieten. Hij kan als geen ander uitleggen wat de toekomstvisie is en hoe het de afgelopen 75 jaar zo groot is geworden. “Ah, een oude bekende!” verwelkomt Mark mij. Ik heb zelf namelijk ook bij De Wit gewerkt, zoals heel veel inwoners van Rooi en Schijndel. “Leuk dat je weer eens langskomt! Je ziet hoe druk het weer is, daarin is niets veranderd”, gaat Mark verder. 

Na de verbouwing van een kleine tien jaar geleden ging het nog harder in de winkel. Veel meer klanten die er echt een dagje uit van maken. De Wit: “Het was ook echt nodig. We zaten al zo lang in die oude schuur. Het moest moderner en van deze tijd worden, dat is volgens ons goed gelukt. We willen de groei ook doorzetten. De focus is nu gelegd op meer online bekendheid naar het buitenland. België gaat al goed, maar Duitsland is nu aan de beurt!” Mark hoopt door de online zichtbaarheid ook de oosterburen in de winkel te kunnen verwelkomen. Met alles onder één dak is De Wit uniek volgens hem. “Dit soort winkels kennen ze in Duitsland niet. Daar hopen wij op in te kunnen springen.”

Na het gesprek met Mark en Mirella loop ik nog een rondje door de zaak. Op de weg naar de uitgang staan nog wat foto’s opgesteld van hoe het vroeger was. Eenmaal buiten komt de barbecue-geur me weer tegemoet. Ik ben nog nét op tijd om een minihamburger mee te pikken. Heerlijk! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding