Lizet (l) en Femke in de salon.
Lizet (l) en Femke in de salon. Foto: Jos van Nunen 2023

‘Wat mooi is, moet je mooi houden’

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Lizet Rovers (33) weet nog als de dag van gisteren hoe spannend ze het vond, die eerste dag in haar eigen zaak. Begin 20 was ze, dus ja, dan is dat niet zo gek. Aan de Borchmolendijk had ze haar schoonheidssalon ingericht. In het klantenbestand zaten 0 klanten. Ja echt: 0. “Het was heel gek toen de eerste klant bij me binnen kwam.”

Door: Jeroen van de Sande

Ook al was het middenin de kredietcrisis. Het bleef niet bij één klant. De deurbel bleef maar gaan en de agenda zat zo vol. Al snel voelde Lizet haar bestaansrecht met de dag sterker worden. “Dat komt denk ik door de toegankelijkheid. Ik behandel iedereen zoals ik zelf behandeld wil worden. Bovendien, eerlijkheid duurt bij mij het langst. Ik adviseer elke klant eerlijk welke behandeling op dat moment nodig is voor de huid. Wat een huid niet nodig heeft, doe ik dan ook niet”, beantwoordt Lizet de vraag waarom de groei er zo snel in zat. 

Vertrouwensband
Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder. Deze maand viert schoonheidssalon Eindeloos haar koperen jubileum. Duizenden klanten hebben er door de jaren heen in de behandelstoel gelegen, miljoenen rimpels streek Lizet glad, nog meer haartjes zwaaide ze voorgoed uit en ontelbare duo’s wenkbrauwen zijn door haar geëpileerd. Van die allereerste klanten zijn er een flink aantal die nog steeds bij Lizet aankloppen voor een behandeling. “Met veel van hen heb ik inmiddels een vertrouwensband opgebouwd. Dat is niet gek. Een een-op-een behandeling is best intiem. Je vertelt elkaar nog eens wat. Ik vind dat aspect van mijn beroep heel mooi.” Die vertrouwensband geldt over en weer. De laatste jaren heeft Lizet het nodige meegemaakt. “Het is dan fijn als je er met iemand over kunt praten”, geeft de onderneemster aan.

Uitbreiding
Laat het duidelijk zijn: de professionaliteit zal altijd de boventoon voeren. Lizet gaat voor de beste kwaliteit, in behandelingen, maar ook in producten. Femke Mathijsen denkt er ook zo over. Ze is een goede vriendin van Lizet, komt uit Schijndel en kwam het eenmansteam van Lizet een jaar geleden versterken. “Ik was veel aan het werk en dat is best lastig als je ook nog eens twee jonge kinderen hebt. Bovendien had ik een wachtlijst en die mensen wilde ik ook heel graag helpen. Gelukkig wilde Femke bij mij komen werken”, is Lizet opgelucht. Femke: “We hebben allebei dezelfde opleiding gevolgd. Daarna heb ik bij een grote schoonheidssalon gewerkt. Op een gegeven moment was ik daar op uitgekeken. Ik verlangde naar meer persoonlijke aandacht voor mijn klanten. Nou, dat lukt hier wel!” Lizet durfde de stap eerder niet aan. Of was het omdat ze het liever niet uit handen wilde geven? “Haha, eerlijk is eerlijk. Daar ben ik niet zo goed in, maar bij Femke durf ik dat wel.”

Snel gegaan
De dames zijn goed op elkaar ingespeeld, dat is al snel duidelijk. “Wel jammer dat we niet tegelijk kunnen werken”, glimlacht Femke. Ze refereert naar de salon waar ze maar één klant tegelijk kunnen helpen. Lizet denkt altijd verder als ondernemer en dat ontkent ze in dit geval ook niet. “Mijn wens is om ooit weer een grotere salon te hebben, niet aan huis. Wie weet komt dat er nog van.” Het kan zomaar sneller gebeuren dan je denkt, want de jaren gaan rap. “De 12,5 jaar zijn inderdaad snel gegaan”, geeft de Rooise toe. “Ik ben gegroeid, heb meer ervaring gekregen in het vak en denk daarom dat de kwaliteit ook is toegenomen. Ik ben heel dankbaar dat het loopt zoals het loopt en daar wil ik iedereen voor bedanken. Fijn dat er zoveel mensen iedere keer terugkomen.”

Met het bedanken van haar klanten wacht Lizet dus niet tot het slot. Ze laat daarna trots haar nieuwe logo zien. “Wat mooi is, moet je mooi houden hè”, glimlacht Lizet. De frisse wind is er door gegaan bij schoonheidssalon Eindeloos. De naam blijft zoals hij is, want daar staat Lizet nog steeds achter. “Eindeloos staat voor eindeloos genieten en eindeloos ontspannen. Oh ja en voor eindeloos doorgaan, want ik ga nog lang niet stoppen!”

Jubileumactie!
In deze feestmaand maak je bij schoonheidssalon kans op mooie prijzen. Na iedere aankoop gaat een lootje met je naam in de mand. Aan het eind van oktober worden de prijswinnaars bekendgemaakt