Een mooi proostmoment. (Archief)
Een mooi proostmoment. (Archief) Foto: Jos van Nunen 2023

Restaurant Odille wint prestigieuze prijs

Zakelijk

Sint-Oedenrode / Amsterdam - Jaarlijks reikt horecaplatform Entree dertien prijzen uit en het gloednieuwe restaurant Odille uit Sint-Oedenrode is één van de winnaars geworden. Op maandagavond 27 november kreeg het de titel Best New Restaurant Design. In Theater Amsterdam werd de prijs uitgereikt.

De jury was enthousiast over het zeer functionele design waarbij over ieder detail is nagedacht. “Als je er zit snap je pas dat het design het restaurant ís.”

Het juryrapport
Wie hier binnenstapt, ervaart niet meteen een wow-effect. Het interieur is niet erg opvallend. Maar als je eenmaal zit in de geweldig comfortabele stoelen, aan een tafel met de perfecte hoogte en formaat en je nog eens rustig om je heen kijkt dan weet je dat je echt in een bijzondere zaak terecht gekomen bent. Het interieur is zeker niet saai! Over ieder detail is nagedacht en het design is zeer functioneel. De grijstinten zorgen voor weinig prikkels, veel rust, en alle aandacht voor elkaar en de gerechten. Hier zetten ze echt de tijd even stil voor je. Dit concept wordt aan tafel goed uitgelegd, net als de lokale keuken: een bevestiging dat het idee achter Odille geen lege huls is. De set-up geeft een volledig open zicht op de keuken, tot aan de vloer toe. Het is creatief, innovatief en gewaagd, en het werkt!

Functionaliteit
Hier is het design écht het restaurant. Hoewel de keuken helemaal open is, heerst er bij het team een enorme rust, mede dankzij het functionele ontwerp van de keuken. Alles staat op de juiste plek, de looplijnen zijn goed uitgedacht en over de lay-out van de hele zaak is nagedacht. Van de toiletten tot het tafeltje voor de tas, alle details kloppen. Naarmate je langer in de zaak bent, ga je steeds weer nieuwe dingen zien, zoals de persoonlijke kunstcollectie.

Productie
Hier is de chef letterlijk de designer. Superknap! Vanuit eigen visie en met oog voor het grootst mogelijke comfort is geen enkele concessie gedaan qua materialen en techniek. Een leuk detail is het golvende plafond, dat zorgt voor een prettige akoestiek én doet denken aan de golven in zee. Duurzaamheid is hier bovendien echt belangrijk, met Nederlandse materialen en meubels. En het design gaat verder dan alleen het interieur, het is écht doorgevoerd tot op het bord.

Ondernemerschap
Dit concept is absoluut geslaagd, mede doordat Casimir en Lotte hun visie met zoveel liefde uitleggen aan tafel. Alles draait hier om tijd nemen voor de gast, de tijd stilzetten en een unieke ervaring bieden. Plezier in en passie voor wat ze doen zie je vaak alleen bij dit soort horeca powerkoppels, waarbij de chef en maître ook de eigenaren van het restaurant zijn. Odille betekent rijkdom en dat is precies wat je als gast ervaart tijdens het eten.

Meer op www.entreemagazine.nl