Afbeelding
Foto: JMM(Hans) van den Wijngaard

Koninklijke onderscheiding voor Henri van Weert

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Henri van Weert uit Sint-Oedenrode heeft maandagavond tijdens de jubileumviering van stichting het Roois Landschap een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Overzicht verdiensten:
1991 – heden: penningmeester (1991-2014) en bestuurslid (2014-2016) van en vrijwilliger bij Jeugdnatuurwacht De Populier. Hij is o.a. medeorganisator van en ondersteuner bij de maandelijkse activiteiten; hij bezoekt Rooise basisscholen om voorlichting te geven en om leden te werven en hij is zeer actief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse open dag.
1996 – heden: vrijwilliger bij het IVN Sint-Oedenrode. Betrokkene was medeoprichter van de weidevogelgroep en de vleermuizenwerkgroep en initieerde mede een groot steenuilenproject. Voor de amfibieënwerkgroep organiseert hij regelmatig activiteiten.
1998 – heden: secretaris-penningmeester van Stichting Het Roois Landschap. Betrokkene is binnen de Stichting de boomdeskundige. Hij is lid van de Bomenstichting en heeft sinds enkele jaren zitting in het Platform Natuur en Landschap Meierijstad. In de periode 2019-2023 werkte hij aan een Bomenboekje met twee fietstochten en een wandelroute langs 33 monumentale - / bijzondere bomen.
2018 – heden: bestuurslid van de Werkgroep Gebiedsvisie Kinderbos, Cathalijne, Rijsingen. Betrokkene speelde een leidende rol bij het opstellen van de gebiedsvisie en voert structureel overleg met de gemeente en andere externe partijen ten aanzien van de toekomstplannen.
2019 – heden: vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Betrokkene fungeert als penningmeester van de algemene reiscommissie.

Een lintje is een eer om te krijgen.