Ruud van Grinsven voor zijn kantoor.
Ruud van Grinsven voor zijn kantoor. Foto:

J&R Adviesgroep, sinds kort ook gevestigd aan onze Markt

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Als oplettende voorbijganger heb je ze vast wel eens zien staan, twee opvallende blauwe banners wapperend in de wind, direct grenzend aan de markt bij het oude gemeentehuis. Op eentje daarvan staat J&R Adviesgroep hypotheken & verzekeringen, op de ander Meierijstad Makelaardij. Een mooie combi denk ik meteen, want ben je van plan een huis te kopen, ben je hier vast op het juiste adres. 

Door: Caroline van der Linden

Een bordje op de deur verwijst me keurig naar de ingang die aan Markt 2 ligt, de ingang van het Gezondheidscentrum. Aan de balie meld ik me voor een afspraak met Ruud van Grinsven van J&R Adviesgroep. De dame weet meteen wie ik bedoel. Ze klopt op de al half openstaande deur en zegt: “Ruud, bezoek voor je”. Een vriendelijk gezicht verwelkomt me meteen, haalt wat te drinken en begint enthousiast te vertellen.

Het is Ruud van Grinsven die sinds afgelopen april met zijn kantoor aan de Markt in Rooi gevestigd is. Hij heeft wel wat met de Markt, want ook in Schijndel grenst hij er met zijn kantoor aan. Daar draagt hij samen met zijn compagnon John van Kemenade al een jaar of vijf succesvol zijn financiële kennis over en hebben ze al een flinke klantenkring opgebouwd. Met inmiddels een team van zes personen, een mooie vervolgstap dus, dat ook in ons Rooise dorp te gaan doen.

Ruud vertelt dat hun nieuwe kantoor is aangesloten bij het project ‘Hart van Rooi’ en dat dit een voorname reden is waarom ze hier nu samen met Meierijstad Makelaardij gevestigd zijn. Dat klinkt inderdaad heel aannemelijk, op de plek waar we zitten, zo midden in Rooi. “Hier zijn we zichtbaar en dicht bij de mensen”, zegt hij enthousiast. En zichtbaar zijn ze zeker, niet alleen door de opvallende blauwe banners, maar zeker door hun betrokkenheid bij de bewoners van Meierijstad, zoals bijvoorbeeld door hun bijdrage bij verkoopbijeenkomsten van verschillende nieuwbouwprojecten van onze gemeente.

Maar waar ik vooral benieuwd naar ben is de dagelijkse gang van zaken in hun bedrijf. Wat gebeurt er nu eigenlijk op deze prachtige plek? Ruud legt het graag uit. ‘’Wij adviseren en bemiddelen met geldverstrekkers voor diverse hypotheekvormen.” Fijn voor de starters, vul ik hem aan. “Inderdaad”, zegt Ruud. “Maar denk ook aan bijvoorbeeld een verhuurhypotheek of het aankopen van meerdere beleggingspanden. Het geven van goed advies hierbij, is waar het ons om gaat.” Oké helder, dus ik neem aan dat jullie ook berekenen wat er te lenen valt? “Zeker”, zegt Ruud, “maar denk bijvoorbeeld ook aan het laten checken van de marktwaarde bij een taxateur of het goed nakijken van het concept van de koopakte. Dit maakt ons ook onderscheidend van een bank. We vinden het belangrijk om de klant niet alleen te informeren over de hoogte van de hypotheek die opgenomen kan worden, maar ook mee te nemen in het hele (aankoop)proces.” Dat klinkt goed, altijd fijn als er iemand meedenkt over materie waar je niet dagelijks mee van doen hebt.

“Het is iedere keer opnieuw weer een mooie uitdaging om een dossier tot een goed einde te brengen”, vertelt hij gedreven verder. “We werken daarbij onafhankelijk, bieden het product wat het best bij onze klant past, tegen voordelige tarieven.” En dat laatste is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk.

Maar wat nou als je geldverstrekker je niet eens een hypotheek verstrekt? Dan zullen jullie weinig kunnen doen toch? “Nou”, zegt Ruud. “Door onze ervaring lukt het ons regelmatig een geldverstrekker te overtuigen. Met een goede onderbouwing, bewijsmateriaal en te werken op maat, komen we een heel eind.” Met de geruststellende gedachte dat een droomproject misschien toch dichterbij is dan gedacht, fiets ik terug over de Markt.

Kun jij misschien wel wat hulp gebruiken, kijk dan op www.jradviesgroep.nl, mailen kan naar info@jradviesgroep.nl, telefonisch contact via: 073-2032057.