Afbeelding
Foto: Jos van Nunen 2023

Decogarden maakt het binnen en buiten helemaal af

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Wanneer ik de naam Decogarden hoor dan zie ik direct het herkenbare oranje-groene logo voor me. Daarbij rijd ik er blind naar toe. Dat komt omdat het Rooise bedrijf één van de eerste ondernemingen was die dertien jaar geleden in DeMooiRooiKrant stond. Ook toen verzorgde ik het interview en daarom had ik er veel zin om weer eens met eigenaar Ryan Rooijackers af te spreken. Hij nodigde me uit voor een kop koffie, want nog steeds heeft de tuinmeubel- en pvc-vloer expert veel te vertellen. Laten wij daar een perfecte rubriek voor hebben.

Door: Jeroen van de Sande

Bedrijventerrein de Kampen is overzichtelijk, dus voor klanten is Decogarden niet moeilijk te vinden. Net als ik zullen ze het gemak van de ruime parkeerplaatsen voor de deur ervaren. Geen blauwe strepen, dus ook geen boa die je dag kan vergallen. Binnen een paar stappen sta ik in een grote showroom. De trap naar boven heb ik zo gevonden. Daar is nóg een showruimte en Ryan wacht daar op mij. Terwijl ik zijn hond verwen met een flinke aai over zijn kop, vouwt Ryan DeMooiRooiKrant in elkaar. “Ik zat hem net te lezen”, glimlacht hij. De krant waar hij dus heel snel zelf in komt te staan.

Op tafel ligt nog een krantenknipsel, uit 2011, mijn vroegere interview met Ryan. Met de informatie die daarin staat ontcijferen we dat Decogarden al sinds 2005 hier is gevestigd. Het verraadt dat het een solide en professioneel bedrijf is dat altijd met de tijd mee gaat. “Het komt vooral omdat ik mijn tuinmeubelen zelf ontwerp. Dat maakt ons aanbod uniek”, zegt de eigenaar zelfverzekerd. “Ik werk met roestvrij staal, teak hout en graniet en ontwerp de meubels zo dat je onderdelen kunt vervangen. Het blad bijvoorbeeld.” Naast ons staat een prachtig tuinset. Robuust, maar toch elegant en erg praktisch. “Zonder kussens kun je ze nog mooi buiten laten staan”, toont Ryan bevlogen. Hij heeft gelijk. Dat ziet er erg goed uit en dat geldt ook voor de rest van de collectie waarmee hij beneden en boven de showroom vult. Decogarden heeft een ruim aanbod waar we de warme maanden die moeten komen makkelijk mee tegemoet kunnen treden.

Tussen neus en lippen door vertelt Ryan iets belangrijks. Decogarden heeft een eigen vrachtwagen waar ze de meubels mee afleveren. Een extra service die hij ook biedt wanneer mensen bij hem pvc vloeren bestellen. Dat is een andere expertise van het Rooise bedrijf met een groot magazijn in Schijndel. “Vijftien jaar geleden alweer ben ik ook met pvc vloeren gestart. Ik was toen een van de eersten. Zoals je ziet hebben we een ruime showroom om veel te kunnen laten zien.” Ryan wijst naar links en naar rechts. Ik ben erg onder de indruk. Brede banen met verschillende soorten doen me al dromen van een nieuwe vloer in de woonkamer. Hoeveel soorten zijn er wel niet? Ryan: “Wij bieden zo’n vierhonderd verschillende soorten pvc vloeren. Echt alles is mogelijk, voor iedere smaak en wens.” We praten er over verder en ik hoor van hem dat Decogarden ook de vloeren kan komen leggen, tot het egaliseren aan toe. “Daar hebben we heel kundige mensen voor.” M-flor en Beauty-floor zijn enkele merken waar Decogarden mee werkt, maar ik geef bij deze een gratis goede tip: je moet er echt eens gaan kijken, wanneer je naar een nieuwe pvc vloer op zoek bent. Je zult versteld staan.

Dat geldt ook voor het aanbod in tuinmeubelen. Wanneer ik weer langzaam mijn weg naar buiten vind, praten we nog verder. Ondertussen raken mijn ogen niet uitgekeken. Tot ver achterin het pand staan mooie sets opgesteld, opgesierd met allerlei accessoires. Ryan is trots op zijn zaak en dat is meer dan terecht. Wat hij vooral mooi vindt, is om mensen een vloer of tuinset te verkopen waar ze nog lang plezier van gaan hebben. En hoewel hij dat al ontelbare keren heeft gedaan, verveelt dat voor hem nooit.

Decogarden
Jane Addamsstraat 3
5491 DE Sint-Oedenrode
Tel.:073-6431829

Afbeelding