Rob (l) en Barry in hun 'showroom'.
Rob (l) en Barry in hun 'showroom'. Foto: Jeroen van de Sande

Een perfect voorbereide sprong in het diepe

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Volgens klimatologen hebben we binnen nu en veertig jaar het klimaat van Bordeaux. Toch kan dat al veel sneller het geval zijn, want al jaren achter elkaar worden warmterecords gebroken. Hoe vaak zitten we in de zomermaanden niet zwetend in de tuin en denken we ‘had ik maar een zwembad!’? Rob van Gastel (40) en Barry Rovers (41) willen aan die vraag voldoen met hun pas opgerichte onderneming Blue Worx. Omdat ze hun bedrijf graag willen voorstellen aan Sint-Oedenrode en omstreken hebben ze me uitgenodigd voor een kop koffie. Geheel in stijl mocht ik die bij ze opdrinken, aan de rand van een zwembad.

Door: Jeroen van de Sande

Een adres hoefden ze me niet te geven. Ik wist al waar ik moest zijn, omdat ik al weken de gloednieuwe bus van Blue Worx op een oprit aan de Ollandseweg zie staan. Het logo is strak, minimalistisch en verraadt kwaliteit. Zo ligt het zwembad van Barry er ook bij. “Dit is meteen een showroom”, glimlacht hij. Tot voor kort werkte de Rooienaar nog bij De Woonwinkel in Schijndel als interieurexpert, maar sinds afgelopen december gooide hij het roer om. De schuldige? Compagnon Rob van Gastel. Hij haalde Barry over. Beter nog… “We zijn al langere tijd vrienden. Met een drankje op hadden we het er al eens over om een eigen onderneming te starten. Het werd steeds serieuzer. Daarom durfde ik uiteindelijk de knoop door te hakken”, verklaart Barry zijn carrièreswitch.

Ook voor Rob is het niet zomaar een stap. Met een jong gezin onder zijn dak is het altijd spannend en risicovol om een eigen zaak te starten. Maar hij heeft er vertrouwen in. “Nu is de tijd rijp!”, zegt de geboren Nijnselaar vol overtuiging. “Ik werk al ruim tien jaar in de zwembadenbranche en van modder tot verkoop heb ik alles meegemaakt. Ik ben klaar voor deze stap en nu de markt goed is, is dit hét moment om voor ons zelf te beginnen.” Blue Worx gaat nieuwe zwembaden aanleggen, maar ook ‘oude’ baden renoveren en zich volop richten op het ontzorgen van de klant. Alles in het midden- en hoog segment. Rob is degene die het klantcontact gaat onderhouden, terwijl Barry zich focust op het bouwen. “In het begin zal ik ook nog voor 50% buiten bezig zijn”, duidt Rob. “Barry is heel technisch, dus dat is wel aan hem toevertrouwd. Na het afronden van onze studies hebben we allebei gewerkt bij Van der Vleuten elektrotechniek. Die kennis en ervaring komen goed van pas.” De eerste vier klussen gaan komende week van start. De heren beginnen te stralen wanneer ik er naar vraag. Het gaat om de aanleg van een paar nieuwe zwembaden, maar ook om het ombouwen van een bestaand bad. “Die gaan we 2021 proof maken”, is Rob opgetogen.

Waarom Blue Worx? De mannen moeten zich nog gaan bewijzen, maar mogen mij wel alvast vertellen wat hen onderscheidt van anderen. Een simpele vraag, maar dat is het antwoord allerminst, weet ík dan weer uit ervaring. De heren kijken elkaar aan… “We hebben allebei geen poeha”, komt als eerst uit Rob zijn mond. “We zijn normale jongens die verstand hebben van zwembaden.” Barry benoemt de directe en korte lijnen voor de klanten, bovendien: ‘afspraak is afspraak’. Daarnaast hebben ze gekozen voor goede merken en kwalitatief sterke materialen. Rob: “Ik heb gemerkt dat je het in deze branche goed moet doen, of niet.” Als ik de mannen zo hoor vertellen over hun perfect voorbereide sprong in het diepe is het tot mij al doorgedrongen dat ze het goed gaan doen.

Voor de foto zoeken we – uiteraard - het zwembad op. De zon kijkt over mijn schouder mee, maar jammer genoeg is die nog lang niet warm genoeg. Anders is het erg verleidelijk om een goede duik te nemen. Maar ach, dat kan de hele zomer nog en de kans wordt de komende jaren steeds groter dat dat in een bad van Blue Worx is. Rob en Barry zijn er in ieder geval klaar voor om dat te regelen.

www.blue-worx.nlinfo@blue-worx.nl - Rob: 06 – 13092853, Barry: 06 - 25443328