Dit gezelschap gaat de winkel runnen.
Dit gezelschap gaat de winkel runnen. Foto: Jos van Nunen 2023

Boskantse Mert opent haar deuren

Zakelijk

Boskant - Na een afwezigheid van anderhalf jaar is er in Boskant weer een winkel te vinden. De Boskantse Mert opende op 4 maart haar deuren, nadat ‘De winkel van Boskant’ eind 2021 uit het straatbeeld verdween. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Boskantse Mert vier winkels in een is.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de winkel op de Meidoornstraat gerund wordt door drie koppels. Wij spraken met Antonius Meulebeek, een van de oprichters van de Boskantse Mert, over hoe dit idee tot stand is gekomen, wat mensen kunnen vinden in de winkel en wat de speerpunten voor de eigenaars zijn.
Meulebeek: “We hebben de afgelopen twee à drie jaar samen op verschillende markten gestaan. Ik kwam met het idee om de koppen bij elkaar te steken. Uiteindelijk besloten we om samen een winkel te openen, waardoor we vier winkels in een hebben.” Bij Meulebeek staat plezier voorop: “Het is voor mij een hobby. We zijn er voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare artikelen, maar ook voor mensen die gezellig een kopje koffie willen drinken.”

Maar wat is er allemaal te vinden in de Boskantse Mert? Volgens Meulebeek zullen mensen niet zo snel iets tekort komen: “We hebben in principe alles wat mensen nodig hebben, behalve etenswaren. Rien Versantvoort verkoopt gereedschap, zijn vrouw Ankie heeft kinder- en babykleding, Jean Pierre en Christina van der Loop verkopen kleding voor volwassenen en ik en mijn vrouw Margo verkopen allerlei sieraden en andere accessoires.”
De prijs is voor de eigenaren ook belangrijk. “Wij vinden restpartijen en kopen ze op. Dan kunnen we die artikelen voor dertig tot vijftig procent minder aanbieden. Ook daarom zijn we alleen in het weekend open. We moeten mensen een reden geven om te komen. Zelf wonen ik en mijn vrouw in Duitsland, tegen de Luxemburgse grens”, zegt de uitbater. “Het zou dan ook te duur worden als we vaker open zouden zijn.” De Boskantse Mert is ieder weekend geopend van 9:30-17:00.

Op de koffie bij