Afbeelding

Gespecialiseerd in haarwerken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Erfelijke aanleg, huidziekten, allergie, chemotherapie, stress en het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen haarproblemen veroorzaken, zoals steeds dunner wordend haar, haaruitval, kale plekken of volledige kaalheid. "Vooral bij vrouwen kan dit zorgen voor schaamte en onzekerheid", vertelt Karine Vohs, eigenaresse van Savohs. "Wij begrijpen hoe vervelend en gevoelig haarproblemen zijn en daarom bieden wij onze klanten een passende oplossing."

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een haarwerk aanschaffen. "Alopecia is een veelvoorkomende haarziekte, waarbij kale plekken op het hoofd ontstaan en daarnaast worden vaak ook de wimpers en wenkbrauwen aangetast. Bij deze aandoening maakt het lichaam stoffen aan die het eigen lichaam aanvallen, in dit geval de haarwortelzakjes dus.

Daarnaast zorgt de behandeling van kanker veelal voor haaruitval. Afhankelijk van het type chemotherapie kan het haar uitvallen." De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen in het lichaam aan, dus ook de gezonde cellen. Naast beenmerg is haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam. De haarfollikels nemen de giftige stoffen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.
"Samen met mijn team ben ik iedere dag bezig met het knippen, verven en stylen van haar. In de afgelopen 24 jaar heb ik best een aantal klanten in mijn stoel gehad die kampen met een haarprobleem en om hen niet de deur te hoeven wijzen, ben ik vier jaar geleden een professionele opleiding in haarwerken gaan volgen. Haaruitval ligt erg gevoelig en in onze salon worden mogelijke opties in alle rust mogelijke besproken."
Uiteenlopende technieken en mogelijkheden zorgen voor een breed scala aan oplossingen: complete haarwerken zoals pruiken, confectie en maatwerk, haaraanvullingen en extra volume, en permanente bevestiging doormiddel van medicinale lijm of tape. "Onze haarwerken zijn niet van echt te onderscheiden en wat veel mensen niet weten is dat de aanschaf van een haarwerk vaak (gedeeltelijk) wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
Privacy staat voorop en daarom vindt de begeleiding gedurende het hele proces plaats in een aparte ruimte. Wij gaan samen met de klant op zoek naar een passende oplossing en daarmee geven wij een stukje zelfvertrouwen terug."

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? "Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn dagelijks geopend, maar omdat wij privacy erg belangrijk vinden werken wij alleen op afspraak."