v.l.n.r.: Erhard Soeterbroek, Henk van der Zee, Louis van Besouw en Jeroen van de Sande
v.l.n.r.: Erhard Soeterbroek, Henk van der Zee, Louis van Besouw en Jeroen van de Sande Foto: Brabants Centrum

DeMooiKrant neemt belang in MooiBoxtel

Zakelijk

Sint-Oedenrode / Boxtel - Van de twee huis-aan-huiskranten in de gemeente Boxtel blijft er in 2023 nog eentje over: DeMooiBoxtelKrant. De Meierij houdt per 1 januari op te bestaan. Ook de betaalde donderdageditie van Brabants Centrum valt dan nog gewoon op de mat. Een en ander volgt uit de samenwerking tussen DeMooiKrant, Telstar Mediagroep, drukkerij EM de Jong en stichting Brabants Centrum.

In oktober van dit jaar werd DeMooiBoxtelKrant verkocht aan Telstar Mediagroep uit Pijnacker en DeMooiKrant uit Sint-Oedenrode. Voorheen hadden de eigenaren van MooiBoxtel een licentieovereenkomst met DeMooiKrant. Na het tekenen van het koopcontract zijn DeMooiKrant en Telstar in contact gekomen met Brabants Centrum om een samenwerking te verkennen. ,,Omdat wij al in een groot gebied rondom Boxtel kranten uitgeven, ook met DeMooiKrant, was de aankoop van DeMooiBoxtelKrant zeker interessant”, zegt Erhard Soeterbroek van Telstar, ,,maar wij weten ook dat drie kranten uitgeven in één plaats niet rendabel kan zijn. Bovendien is Brabants Centrum een ijzersterk merk in Boxtel. Het leek ons uiteindelijk beter om te kijken of we gezamenlijk dingen konden oppakken.”

MooiBoxtel blijft
In de huidige situatie verschijnen wekelijks drie kranten: naast Brabants Centrum ook gratis bladen DeMooiBoxtelKrant en De Meierij Boxtel. “Al jaren staat onze markt onder druk, zowel landelijk als lokaal”, vertelt directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum. “Boxtel vormt al langer een bijzondere uitzondering op de regel. In vrijwel alle plaatsen in het land verschijnt er nog hoogstens één krant; anders is het niet meer rendabel.” Daarom wordt De Meierij Boxtel ook uit de markt genomen. Eigenaar Jeroen van de Sande van DeMooiKrant is enthousiast over de samenwerking met Telstar, drukkerij EM de Jong uit Baarle-Nassau en Brabants Centrum: “Hierdoor zorgen we ervoor dat de combinatie van zes MooiKranten in deze regio versterkt wordt en dat we het grootste gedeelte van Noord-Brabant aan kunnen bieden voor onze adverteerders.”

Boxtel Totaal
Onder de noemer Boxtel Totaal kunnen ondernemers in de toekomst alle huishoudens in één klap bereiken. “De combinatie van beide kranten bereikt zeker 90 procent van de inwoners, wat belangrijk is voor adverteerders. Zij vinden vooral belangrijk dat mensen hun reclame ook daadwerkelijk zien”, aldus Van der Zee. “Daarom zal de tariefkaart voor Brabants Centrum van 2022 (daarop staan de standaardprijzen voor adverteerders – red.) volgend jaar ook gelden voor de nieuwe propositie Boxtel Totaal. Alle advertenties komen voortaan in beide uitgaves, waardoor je in feite álle inwoners bereikt.”

17 januari
Momenteel zijn de uitgevers druk met de voorbereidingen, iets waar Telstar Mediagroep veel ervaring mee heeft, legt Soeterbroek uit: ,,Er komt veel kijken bij zo’n verandering en we weten dat het verstandig is om even de tijd te nemen. Daarvoor pakken we de eerste twee weken van het nieuwe jaar zodat we het goed kunnen organiseren.” De ‘nieuwe’ DeMooiBoxtelKrant verschijnt op 17 januari.

Op 1 januari 2021 gingen Telstar Mediagroep en DeMooiKrant al een samenwerking aan in Schijndel. Daar geven de mediabedrijven nu samen DeMooiSchijndelKrant uit.