Ludo Gerits
Ludo Gerits Foto: Jos van Nunen

Ludo Gerits: “Trots dat ik dit voort mag zetten”

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met een grote glimlach word je ontvangen in de winkel van de familie Gerits. De modezaak is al bijna dertig jaar een begrip in het centrum van Sint-Oedenrode. Al die tijd voorzien ze mannen van elke leeftijd van de perfecte outfits. Inmiddels heeft zoon Ludo het stokje over genomen van zijn ouders Willy-Ann en Peter en vindt hij zijn weg als ondernemer. 

“Van kleins af aan loop ik door de winkel. Ik ben er echt ingegroeid, want op jonge leeftijd ging ik al met mijn moeder mee op inkoop”, blikt Ludo terug op zijn jeugd. Hij was altijd in de buurt van de modewinkel van zijn ouders. Toch leek hij een andere carrière achterna te gaan. “Ik heb eerst techniek en daarna een verkoop/marketing opleiding gestudeerd, dat is wel even iets anders”, grinnikt de jonge ondernemer. Toch begon het te kriebelen en greep hij de kans om de zaak van zijn ouders voort te zetten. Een tijdje werkte hij parttime in de winkel, tot hij besloot om de sprong in het diepe te wagen en fulltime aan de slag te gaan. “Daardoor konden mijn ouders rustiger aan gaan doen. Ze werken nog altijd met veel liefde aan hun zaak.” Hij kreeg het vertrouwen van zijn ouders en nam de zaak over. “Ik kan nog steeds veel leren van hun ervaring en daar maak ik ook zeker gebruik van”, benadrukt Ludo. Zijn nicht Miranda werkt al 21 jaar in de winkel, wat het een echt familiebedrijf maakt. “Ik ben enorm trots dat ik dit mag voortzetten. Mijn ouders hebben 28 jaar hard gewerkt. Daar zet ik me duizend procent voor in.”

Het ondernemerschap gaat Ludo goed af. “Ik vind op inkoop en naar beurzen gaan leuk en interessant. Ik kijk naar veel merken om tot een compleet aanbod in de winkel te komen”, legt hij uit. Sinds drie jaar verkoopt Gerits ook PME-Legend, een bekend en stoer merk. “In het voorjaar komt er een leuk en jong merk bij”, verklapt Ludo. Met merken als Vanguard, No Excess en NZA heeft Gerits een breed aanbod. “We willen een gevarieerde collectie, voor jong en oud. Daarmee trekken we een breed publiek aan, van binnen en buiten Sint-Oedenrode. Sinds kort zijn we gestart met schoenen, men kan hier dus een complete outfit scoren.”

Naast een sterke collectie legden Willy-Ann en Peter de focus op persoonlijke service. Deze lijn trekt Ludo door. “We delen graag de kennis die we in huis hebben. We kijken met elke klant mee. Als je hier komt voor een broek, dan zorgen wij dat deze als gegoten zit”, aldus Ludo. Bovendien is hij bezig met duurzaamheid door daarop te letten tijdens inkoop en door het volgen van trends. “We willen dat de kleding in de winkel verantwoord is. We werken voornamelijk samen met Nederlandse merken, zij zijn veel met duurzaamheid bezig.”