Ronald is alweer twintig jaar in Sint-Oedenrode met zijn zaak
Ronald is alweer twintig jaar in Sint-Oedenrode met zijn zaak Foto: Jeroen van de Sande

“Ik wil mijn jubileum vieren met mijn klanten”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Ronald van Halteren kan het zelf amper geloven als hij het hardop zegt, maar deze maand zit hij alweer voor het twintigste jaar in Sint-Oedenrode met zijn zaak. De podoloog en Meesterschoen- en zolenmaker kijkt al die jaren uit over het Kerkplein. Zijn twintigjarig jubileum had hij het liefst gevierd met volle winkelstraten. Dat is door corona niet het geval, maar hij maakt er het beste van. “Ik ben ‘gewoon’ open” dus iedereen kan zijn schoenreparaties brengen!”

Het is voor de consumenten nu niet altijd duidelijk welke zaken wel of niet open zijn. Langzaamaan begint het de meeste te dagen dat de winkels weer open mogen, maar Ronald snapt best dat het lastig is. Hij wil vooral weer de gezelligheid in zijn zaak. “Want daar doe je het ook voor. Een praatje maken met mijn klanten en hen kunnen helpen, dat vind ik het mooiste van het vak. Andersom hebben mensen er ook behoefte aan, merk ik. De laatste jaren is dat niet mogelijk geweest. Hopelijk brengt dit jaar meer geluk.” Voor Ronald naar Sint-Oedenrode kwam, had hij al op meerdere plekken in het land eenzelfde soort onderneming, ook bijna twintig jaar in totaal. Rooienaren weten door zijn accent dat hij van origine geen Brabander is, maar hij wordt wel in de gemeenschap opgenomen. “Als het normale tijden zijn, sta ik hier heel de dag te zwaaien”, lacht de levensgenieter.

De zaak van Ronald is altijd open geweest tijdens de lockdowns. Dat is noodzakelijk, zodat mensen niet met klachten of kapotte schoenen rond hoeven blijven lopen. Daarnaast heeft de ondernemer ook veel noodzakelijke artikelen te koop. Wat denk je van sleutels en riemen. “Ik durf te zeggen dat ik de meest uitgebreide collectie van riemen heb in Sint-Oedenrode. Veel mensen komen er speciaal voor”, zegt Ronald trots. Hij poseert bij zijn aanbod en wil nog maar eens benadrukken dat er tamtam gemaakt moet worden. “Ik ben hartstikke open en wil mijn twintigjarig jubileum met mijn klanten vieren. Iedereen is dus van harte welkom! Uiteraard houd ik me perfect aan de coronaregels.”

Zoals Ronald praat is het wel duidelijk dat hij nog wel even doorgaat. “Klopt, ik heb het hier in Sint-Oedenrode enorm naar mijn zijn en ga iedere keer met plezier naar mijn werk. Er is altijd wat te doen!”