René is in zijn nopjes met de tattoo.
René is in zijn nopjes met de tattoo. Foto: Jeroen van de Sande

René laat MooiRooi tattoo zetten: “Ik ben gewoon trots op Rooi”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Het is maandag. Normaal gesproken de vrije dag van tattoo-artist Kevin Smits, maar toch komt hij naar zijn tattooshop in Sint-Oedenrode. Dat heeft een speciale reden. René van de Sande zit namelijk klaar om een gratis tatoeage van MooiRooi te ontvangen. Hij en een Hagenees reageerden serieus op het aanbod van MooiRooi. Het was één van de ‘Gekke 11’ prijzen rondom het elfjarig jubileum van de krant. Kevin dacht dat er niemand zou reageren, maar dat gebeurde dus toch…

Samen met René bepaalt Kevin de plek waar de tattoo mag komen. Een tafereel dat hij al vele honderden keren heeft uitgevoerd. “Ik heb het enorm druk. Ik zit komend jaar eigenlijk al helemaal vol, maar hier wil ik graag een uitzondering voor maken”, zegt de inktkunstenaar, die de zaak Tattoo4You overnam van zijn inmiddels overleden vader. Vanuit het hele land, maar ook vanuit België rijden mensen naar Sint-Oedenrode om bij Kevin een tattoo te zetten. Hij blijft er nuchter onder en legt uit waarom het niet is aan komen waaien. “Het kost jaren om een goede naam op te bouwen.”

Ook René is geen groentje. Hij heeft al meerdere tatoeages op zijn hele lijf, waaronder een vuurtoren van het eiland Ameland. Een plek die veel voor hem betekent. Maar waarom een tattoo van MooiRooi? “Ik ben gewoon trots op Rooi. Ik zag de oproep en besloot eigenlijk meteen om te reageren”, zegt hij alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Kevin vindt het een mooie actie en gaat geconcentreerd aan de slag. Na ongeveer 1,5 uur is het plaatje kant en klaar. Even op de foto en Kevin én René hebben er weer een kunstwerk bij. Nu wachten op wie nog meer een MooiRooi tattoo wil. “Die kans is klein”, lacht Kevin. “Maar als het gebeurt ontwerp ik wel een andere.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding