v.l.n.r.: Désirée Nielen, Piet-Hein Michels en Myrthe Bongers met het verrassingspakketje.
v.l.n.r.: Désirée Nielen, Piet-Hein Michels en Myrthe Bongers met het verrassingspakketje. Foto:

Brabant Match heeft heel bewust voor Sint-Oedenrode gekozen

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het was al even bekend dat het Gemertse bedrijf Brabant Match in Sint-Oedenrode een tweede filiaal zou openen, maar vanaf deze week staan de deuren officieel open. Vanuit het vers ingerichte kantoor aan de Heuvel zal Brabant Match zich gaan profileren als een lokale verbinder op de arbeidsmarkt. Eigenaar Piet-Hein Michels voelt zich al snel thuis: “We hebben heel bewust voor Sint-Oedenrode gekozen.”

Volgens hem lijkt Rooi namelijk heel erg op Gemert. “De mensen groeten elkaar hier op straat. Het is gemoedelijk, maar er is ook volop bedrijvigheid. Dat spreekt ons erg aan”, vult de mede-eigenaar aan. Samen met compagnon/oprichter Roy van Berlo en hun medewerkers wil hij de verbinding tot stand brengen tussen lokale bedrijven en lokale werkzoekenden. “We gaan in onze dienstverlening nét een stapje verder”, zegt medewerker Désiré Nielen. “Voor beide partijen. Want de werkzoekende is bij ons net zo goed koning als de werkgever.”

Brabant Match helpt ondernemers in een straal van 15 kilometer rondom Gemert en nu dus ook rondom Sint-Oedenrode met de invulling van vacatures én werkzoekenden met het vinden van een baan. Michels zal zitting nemen op het kantoor in Rooi: ”Wij bemiddelen veelal op basis van Werving & Selectie, waardoor kandidaten meteen bij de opdrachtgever op contract komen. Ook als een kandidaat start op uitzendbasis, wordt deze bij goed functioneren bijna altijd overgenomen door onze klant. We werken branchebreed”, verduidelijkt Michels. “We helpen bij het invullen van directeurs- of managementfuncties. Maar we bedienen de lokale arbeidsmarkt net zo goed met applicatiebeheerders, productiemedewerkers of administratief personeel.”

Myrthe Bongers: “We denken echt met een bedrijf mee. Dat betekent ook dat we de vacature onder de loep durven te nemen. Soms is de werkelijke vraag net even anders dan de gestelde vraag. Wij kunnen dan helpen het functieprofiel bij te stellen.” Michels voegt er nog aan toe dat Brabant Match gaat voor lange termijnrelaties en werkzoekenden nadrukkelijk centraal zet. “We doen nog net niet aan loopbaancoaching”, glimlacht Michels.

De laatste tijd heeft Brabant Match al veel bedrijven gesproken. Sterker nog, ze kregen allemaal een verrassingspakketje aangereikt. “We staan te popelen om te gaan verbinden. Heb je een vraag? Loop gerust eens bij ons binnen!” nodigt Michels uit.