Bart toont het pakket van KUIB.
Bart toont het pakket van KUIB. Foto: Jos van Nunen

“Met een goed gevoel genieten van biologisch vlees”

Zakelijk

Sint-Oedenrode - “Een goede herkomst van het vlees, transparantie en gemak staan hierbij centraal,’ zegt Bart van de Ven. De Rooienaar is vanuit een ideologie gestart met KUIB. Een webshop die kwalitatief zeer goed biologisch vlees aanbiedt. 

Bart maakt zich sterk om vooral het eerlijke en verbindende verhaal van het nieuwe merk te laten horen. “We zien allemaal dat de wereld verandert. Het eten van vlees komt steeds meer onder druk te staan, vanwege onder andere de impact op het milieu. Het is beter om samen richting een duurzamer consumptiepatroon te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat biologisch voedsel daaraan kan bijdragen. Hoe groter het aanbod biologisch, hoe beter. Het is niet jij of ik, maar wij. Niet heel de wereld hoeft vegan te worden. We hebben niet een paar mensen nodig die geen vlees eten. We hebben veel mensen nodig die wat minder vlees eten. En laat dat vlees dan biologisch vlees zijn. Met aandacht voor dierenwelzijn en biodiversiteit”, zegt Bart gedreven.

KUIB werkt uitsluitend met gerenommeerde biologische partners. De dieren hebben veel ruimte, zowel binnen als buiten. Hierdoor kunnen ze hun natuurlijke gedrag vertonen, wat de vleesstructuur ten goede komt. Daarnaast is preventief gebruik van reguliere geneesmiddelen en antibiotica niet toegestaan. Verder is het voedsel van de dieren biologisch en dus vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Dat is niet alleen beter voor de dieren en voor jou, maar ook voor de omgeving.

Naast goed biologisch vlees wil KUIB ook een beleving bieden. Bart: “Het stopt bij ons niet bij het feit dát we lekker vlees hebben. We steken ook veel tijd in hóé we het aanbieden. Met oog voor detail, van verpakkingen tot recepten en van een gebruiksvriendelijke website tot onze klantenservice.” Bij elke bestelling ontvangen de mensen een nieuwe receptenkaart ter inspiratie. Een leuke gimmick is een Spotify playlist met lekkere plaatjes, die net zo lang duurt als de bereidingstijd van een handig recept. “Het gaat niet alleen om het moment dat er een lekker stukje biologisch vlees op het bord ligt. We willen mensen ook op andere momenten een glimlach bezorgen.”

Op de website van KUIB staat de volgende regel en die zegt alles: ‘Ons biologisch vlees is EU Bio gecertificeerd. KUIB staat voor goed en lekker eten. Voor gezelligheid en verbinding. Voor teruggeven aan de natuur en verrassende recepten. Een langer, vrijer en beter leven voor de dieren. Zo kan jij onbezorgd genieten van heerlijk, eerlijk vlees.’ 

KUIB richt zich op mensen die bewuste keuzes maken. Er zijn een aantal verschillende vleesboxen in twee verschillende formaten. Een flexibel lidmaatschap is mogelijk, maar losse verkoop kan ook. Het hele assortiment van KUIB kan je bekijken via www.kuib.nl