Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Belastingplan 2023

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - In de zomerperiode valt het een beetje tegen wat er aan nieuws te vertellen is op fiscaal gebied. Wel kan ik alvast een paar onderwerpen noemen waar het met Prinsjesdag over zal gaan.

-Wetsvoorstel herstelwetgeving box III. We krijgen dan duidelijkheid of de niet-bezwaarmakers ook meegenomen gaan worden in het rechtsherstel.
-Verhoging onbelaste reiskostenvergoeding naar € 0,21
-Verlaging van schenkingsvrijstelling in 2023 en afschaffing in 2024. Dit gaat over de zogenaamde jubelton, dit jaar kan er nog gebruik van gemaakt worden!

-BTW nultarief voor zonnepanelen
-Verhoging overdrachtsbelasting van 8% naar 10%
-Afschaffen vrijstelling BPM bestelauto’s ondernemers
-Verhoging van tabaksaccijns

Dit zijn enkele onderwerpen, er zal uiteraard nog veel meer bekend gemaakt gaan worden maar dat wordt wat veel om het nu al op te noemen. We houden u zeker op de hoogte na de bekendmaking op 20 september wat er van overblijft. Rest ons nog u een hele fijne zomer toe te wensen en ook een fijne vakantie mocht u daar plannen voor hebben. Ons kantoor blijft in de vakantie periode geopend. Het gratis inloopspreekuur voor vragen is voorlopig gesloten. U kunt ons in plaats daarvan bellen met uw (korte) vragen op het gebied van het vorenstaande maar ook voor uw administratie fiscaliteit, salarisadministratie en personeelsadvisering. U kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram en Linkedin.

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies www.bekkersadvies.nl