Afbeelding

Advies van Bekkers: Middeling

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Hebt u de laatste jaren een sterk wisselend inkomen? Bekijk dan, als u de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021 binnen hebt, of een verzoek tot middeling over 2019 t/m 2021 zinvol is. U kunt tot 36 maanden nadat de aanslag over een jaar definitief is vastgesteld een verzoek tot middeling indienen. Middeling heeft alleen zin als u een teruggave verwacht van meer dan €545.

Bij middeling telt u het belastbaar inkomen uit werk en woning van drie aaneengesloten jaren op. De uitkomst deelt u daarna door drie. Over de uitkomst daarvan - het gemiddelde inkomen - berekent u per jaar opnieuw de belasting. Is het totaal van de nieuwe belastingbedragen lager dan van de oude belastingbedragen? En is het verschil groter dan € 545? Dan kunt u belasting terugkrijgen.

Door middel van het formulier “verzoek om middeling”, dat u op de website van de belastingdienst vindt, kunt u het verzoek doen bij de belastingdienst. Binnen acht weken krijgt u van de belastingdienst een uitspraak. Deze middelingsregeling verdwijnt per 2025. De laatste drie jaren waarover u kunt middelen zijn 2022 tot en met 2024. 

Het gratis inloopspreekuur voor uw vragen is voorlopig gesloten. U kunt ons in plaats daarvan bellen met uw (korte) vragen op het gebied van fiscaliteit, (salaris)administratie en personeelsadvisering. U kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram en Linkedin. Wij helpen u graag! 

Lucy Bax-Koenders RB - fiscaal adviseur bij Bekkers Advies - www.bekkersadvies.nl