Jip Geeven
Jip Geeven Foto:

‘Ik gebruik graag mijn expertise om creatieve oplossingen te bieden’

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Er zijn jongeren die het liefst op de bank hangen en de dag doorbrengen met Netflix. Gelukkig doen ze dat niet allemaal en lopen er ook ambitieuze tieners en twintigers rond die niet stil kunnen zitten. Jip Geeven (22) zit alles behalve stil. Begin vorig jaar begon hij met zijn eigen interieurontwerpstudio: Jip Interieur Design.

Waarom een eigen interieurontwerpstudio? 
“Ik ben begonnen als allround interieurbouwer. Tijdens mijn werk kregen wij verschillende opdrachten van architecten en interieurstylisten. Dit waren vaak mooie ontwerpen, maar bleken in de realiteit niet praktisch of passend in de ruimte. Hierdoor begon het bij mij te kriebelen, en wilde ik dolgraag mijn visie vanuit de praktijk toepassen in creatieve interieur 3D-ontwerpen die kloppen.”

Welke diensten lever je? 
“Het ontwerpen van kleine tot grote ruimtes, van badkamermeubel tot kookstudio. Ik kom altijd eerst langs voor een intakegesprek waarin we de wensen bespreken. Vervolgens ga ik met de wensen aan de slag en visualiseer ik deze in een 3D-ontwerp. Wanneer alles naar wens is, breng ik wederom een bezoek aan de klant en laat ik met behulp van een VR-bril het eindresultaat zien. Ze kunnen dan direct met het ontwerp naar een interieurbouwbedrijf om het te realiseren. Natuurlijk heb ik ook goede contacten die ik kan aanbevelen.”

Waar komt je passie vandaan? 
“Ik vind het mooi om de - vaak nog onduidelijke - wensen van de klant te vertalen naar een passend 3D-ontwerp. Ik gebruik graag mijn expertise om creatieve oplossingen te bieden.”

Wat voor opdrachten heb je al gedaan? 
“Sinds de start van mijn bedrijf heb ik al vele uitdagende projecten mogen doen. Zo heb ik onder andere een kookstudio mogen ontwerpen voor een beginnend kok, een oude schuur mogen ombouwen naar thuisbar en een volledige benedenverdieping mogen ontwerpen voor een verbouwing.”

Wat zijn je ambities?

“Nu dat ik een goede start heb gemaakt, wil ik dolgraag verder groeien met mijn bedrijf. Graag vorm ik een groot netwerk met verschillende vakmensen om mij heen, zodat ik de juiste kwaliteit kan blijven waarborgen.”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding