Peter (r) overhandigt symbolisch de sleutel van Highway 51 aan Michelle, die vanaf dinsdag het stokje overneemt
Peter (r) overhandigt symbolisch de sleutel van Highway 51 aan Michelle, die vanaf dinsdag het stokje overneemt Foto: Hans van den Wijngaard

Bij Highway 51 blijft bijna alles zoals het is

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Komende dinsdag heeft de 25-jarige Michelle van den Bosch het stokje overgenomen in Highway 51 in Nijnsel. Dan stopt Peter van Aarle na bijna 25 jaar als ‘Piet Friet’ met het uitbaten van de Nijnselse cafetaria. Sinds 2007 was dat Highway 51 en daar vooraf D’n Inloop, een paar deuren verderop aan de Lieshoutseweg.

Highway 51 is niet zomaar een cafetaria, het is een origineel Amerikaanse ‘Diner’. Tijdens zijn vele reizen naar de Verenigde Staten, leerde Peter de diners kennen. “Ik dacht toen, dat wil ik ook”, vertelt Peter. “Toen in 2007 de Spar hier in Nijnsel leeg stond, kreeg ik de kans om mijn eigen diner te maken. Helemaal zoals ik het me voorstelde en het in Amerika zo vaak had gezien. De mensen verklaarden me voor gek, dat ik dat ging doen. ‘Dat concept slaat in Nederland niet aan’, zeiden veel mensen. Dat zijn overigens deels dezelfde mensen, die nu ook zeggen dat het jammer is dat ik er mee ga stoppen”, lacht Peter. Michelle vult hem aan: “Die mensen hoeven zich geen zorgen te maken, want ik vind het concept geweldig en ga dat zeker niet veranderen, dat zou gewoon jammer zijn.”  

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant