De Welpen
De Welpen Foto: Jos van Nunen

Bij de scouting gebeurt het

Verenigingen

Sint-Oedenrode – Een vereniging die nog steeds groeit en bloeit is de Rooise scouting. Aan het Achterpad is wekelijks vermaak voor de kinderen van Sint-Oedenrode. DeMooiRooiKrant gaat er af en toe een kijkje nemen. Zo was het weekblad laatst bij de installatie van nieuwe Bevers. Dit keer willen we weten wie de Welpen zijn.

De Welpen is de speltak met de groene bloesjes. De leeftijden van deze speltak is 7 t/m 11 jaar. Ze hebben ongeveer dertig welpen en ze zijn met zeven leiders.

Wat maakt deze groep zo leuk?
“Onze groep is zo leuk, omdat we naast de toffe activiteiten en kampen ook een hele diverse groep zijn met plek voor iedereen, waar je altijd plezier kan beleven. Je kunt bij ons zijn wie je bent en het is altijd gezellig. We hebben onze leden ook even gevraagd wat zij leuk vinden en daarop antwoordden zij het volgende: het maken van fakkels, het zelf bakken van brood op kampvuur en dat één van onze leiders het hele jaar door een kerstmuts op heeft!”

Wat is het mafste dat ze meegemaakt hebben?
“Het mafste wat we meegemaakt hebben, is dan toch wel dat we i.v.m. de coronamaatregelen ineens het zomerkamp hadden op ons eigen terrein. Dat leek vooraf een beetje duf maar was uiteindelijk heel leuk! Het is mooi om te zien dat beperkingen door corona de creativiteit in denken en organiseren van leden en leiding stimuleert.”

Waarom moet je bij de scouting?
“Als je houdt van super gave binnen- en buitenactiviteiten in een gezellige groep en er een leuke vriendengroep aan over wil houden is scouting echt iets voor jou! De kinderen hebben wekelijks een mooie tijd en wij hebben als leiding heel veel lol met elkaar, voor, tijdens en na de opkomst. Voor ons als leiding is ‘derde helft’ natuurlijk ook heel belangrijk!”

Wat willen wij nog meer kwijt?!
“Wij willen nog even kwijt dat we erg blij zijn met de leuke vereniging en jeugdleden die we hier bij Scouting Rooi hebben. We hopen dan ook dat we binnenkort weer helemaal ‘normaal’ kunnen draaien. De kinderen zijn alweer even welkom, dat is heel fijn! Het wordt wel weer gezelliger als wij na het draaien ook weer even kunnen blijven hangen voor wat gezelligheid!”