Nijnsel boekt moeizame overwinning tegen VOW, Boskant verliest tegen Pushaira

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. SV Olland en Rhode waren zondag vrij, Nijnsel wist te winnen tegen VOW en Pushaira bleek te sterk voor Boskant.

Nijnsel boekt moeizame zege

Op de Vierde Zondag van Pasen, zoals bij eenieder ook bekend als Roepingenzondag, bond Nijnsel op Den Eimert de strijd aan met Voetbalvereniging Oranje Wit, ook wel bekend als VOW uit Zijtaart, een van de mooiste dorpen uit Meierijstad. De afgelopen week stond bol van de intermenselijke spanningen: Gordon en Gavin, Willem-Alexander en Máxima, Mia en Dion. Ga er maar aan staan.

Maar goed, om half drie moet en gaat de knop om. Op jacht naar de noodzakelijke drie punten die nodig zijn om de koppositie minimaal te consolideren. Je kunt vooraf allerlei scenario’s bedenken, maar een 0-1 stand na drie minuten zit daar nooit bij. De keeper en de linksback van Nijnsel dompelden zich onder in een absurdistisch misverstand en de bal rolde hoog irritant over de doellijn; 0-1. Groot feest bij de bezoekers die zich vanwege Koninginnedag in het fraaie oranje hadden gehuld.

Twee minuten later een mooie kans voor Marco van de Ven; hij loste een prima schot dat door de VOW-goalie knap werd gepareerd. Kwartiertje later opnieuw een kansrijke situatie maar Van de Ven kopte naast. Het liep niet echt bij de gastheren, simpele ballen belandden in Zijtaartse voeten, tot frustratie van spelers en toeschouwers. Na een halfuur kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen; een prima corner van Jari de Haan die door Rob Witlox op lepe wijze werd ingekopt. Rick van der Vleuten deed in de 32e minuut nog een serieuze poging een 2-1 voorsprong op het scorebord te krijgen, maar hij slaagde daar niet in. Ruststand 1-1.

Tien minuten na de rust een welkome oprisping van Niels der Kinderen die een bal superbe in de kruising joeg; 2-1! Ontlading op en naast het veld. VOW liet het Zijtaartse hoofd echter niet hangen en kwam regelmatig gevaarlijk op. Met name de hoekschoppen zaaiden verwarring in de Nijnselse zestien maar met enig kunst- en vliegwerk hield de geelblauwe verdediging stand, de mazzel van de koploper. Eindstand 2-1 met een compliment voor de pas 18-jarige scheidsrechter uit Best, die net zijn rijbewijs binnen hengelde.

Concurrent Avesteyn bedwong Mariahout en blijft op zes punten. Komende zondag is er geen programma, een week later, zondag 14 mei, komt Irene uit Gemonde in Nijnsel op bezoek dat de laatste weken op dreef is en onderin weg wil.

De spanning neemt toe en met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Nijnsel nog maximaal vier punten nodig om te eniger tijd de kampioensvaan te mogen hijsen.

Geen punten voor Boskant

Anders dan het eerste treffen tussen beide teams, waarin Boskant thuis een moeizame 1-0 overwinning over de streep wist te trekken, verliep het tweede treffen op sportpark De Hondsheuvels. Kort en bondig, Boskant speelde, uit bij Pushaira, een kansloze wedstrijd!

Voor rust wist Boskant met veel kunst- en vliegwerk (met een aantal goede reddingen van doelman Frank Thijssen) nog een achterstand te voorkomen, maar na rust werd duidelijk dat de thuisclub de meeste aanspraak op de drie punten zou gaan maken. In de zestigste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Na een goede dieptepass was het voor Pusphaira speler Ruben van der Waerden een kleine kunst om de 1-0 binnen te schuiven.

Pusphaira bleef de bovenliggende ploeg, kreeg ook nog wel enkele goede kansen, maar wist de voorsprong (met dank aan doelman Frank) vooralsnog niet uit te breiden. Boskant kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. De beste mogelijkheid daarvoor was voor Emiel van den Elsen die in de 75e minuut een voorzet van Jim van der Zanden van dichtbij naast kopte. Het was geen actie die de wedstrijd deed veranderen. De thuisclub nam het heft opnieuw in handen en besliste na een goede aanval al snel de wedstrijd door een doelpunt van Dirk Krus: 2-0.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg, moet Boskant vol aan de bak om nacompetitie te ontlopen.

De eerste klus daarvoor staat op zondag 14 mei op het programma. Boskant speelt dat thuis tegen Boxtel 1