Boskant wist thuis te winnen tegen VOW

Boskant, Nijnsel en Rhode winnen, Olland doet zichzelf tekort

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Deze week weet Boskant revanche te nemen op VOW, Rhode weet te winnen bij Prinses Irene en Nijnsel blijft winnen. SV Olland doet zichzelf zondag tekort en weet niet te winnen.

Revanche Boskant bij VOW
Met de 2-0 overwinning op VOW 1 heeft Boskant 1 revanche genomen op de 1-0 nederlaag, eerder dit seizoen bij VOW thuis. Langzaam maar zeker lijkt de thuisclub de slechte seizoenstart die het kende een meer positieve draai te kunnen geven!

Al na acht minuten kwam Boskant op voorsprong. Na een snelle uitval over rechts bereikte Tim van den Heuvel met z’n voorzet medespeler Aimé Opheij die de bal op zijn beurt panklaar neerlegde voor Stijn van den Biggelaar: 1-0. Vanzelfsprekend ging VOW, aan de hand van aanvoerder Bart van de Oever, op zoek naar de gelijkmaker. Voorlopig zonder succes. Boskant kreeg zelfs een betere mogelijkheid. Een vrije trap van Boskant, in de 31e minuut, werd door Rob van der Heijden met het hoofd verlengd, maar eindigde op de paal. Bij de eerstvolgende aanval leek VOW op gelijke hoogte te komen. Met een goede steekpass kwam Bart van den Oever, hij weer, vrij voor Boskant doelman Frank Thijssen. Met een ultieme snoekduik wist Frank de gelijkmaker te voorkomen. Boskant wist zelfs nog voor rust de score te verhogen. De schuiver van Stijn van den Biggelaar, na een goede steekbal van Aimé Opheij in de 38e minuut, ging maar enkele centimeters naast, maar het snoeiharde afstandsschot van broer Yannick vijf minuten later, verraste VOW doelman Niek van Zutphen: 2-0.

In de 2e helft bleef de wedstrijd in evenwicht. De Boskant verdediging “stond als een huis”, het lukte de bezoekers niet om de aansluitingstreffer te “forceren”. Door deze overwinning, samen met de overige uitslagen deze speeldag, staan er maar liefst acht teams, waaronder Boskant, op twee punten van elkaar. Het belooft een spannend competitieslot te worden!

Olland verliest onterecht
Gelijk aan de thuiswedstrijd tegen Odiliapeel heeft SV Olland een onverdiende nederlaag geleden. Naast het feit dat ze geen geluk hadden door vier keer paal of lat te raken en de scheidsrechter zich wilde manifesteren door een honderd procent penalty niet toe te kennen moest Olland ook constateren dat het vooral aan henzelf ligt door het getoonde veldspel niet te bekronen met de nodige doelpunten.

Odiliapeel kreeg in de gehele wedstrijd niet één uitgespeelde kans, dus organisatorisch stond het prima bij SV Olland. Soms leken afstandsschoten of een kopbal uit de corner gevaarlijker dan het uiteindelijk was. In een ongelukkig moment viel de 1-0 voor Odiliapeel. Een vrije trap op de middenlijn werd ingebracht in de zestien waar de Ollandse keeper op af kwam, maar werd verrast door zijn eigen collega die de bal in het eigen doel deponeerde. Hiervoor had Olland al diverse kansen en kansjes gehad via Robert en Stefan Erven en ook Wout van Rooij kreeg een dot van een kans. Helaas was het niet de wedstrijd van Wout want weinig van zijn acties lukte vanmiddag. Na een mooie passeeractie van Robert Erven werd hij onderuit  gehaald, dit werd niet beloond met een penalty tot verbazing van iedereen - behalve de scheidsrechter. Bij rust bleef dus de 1-0 op het bord staan.  Ook in de tweede helft was SV Olland de bovenliggende partij. Echter waren de kansen wat minder in vergelijking met de eerste helft. Toch ook hier waren paal en lat en het ontbreken van een beetje geluk de bepalende factoren want het net werd niet gevonden. Het was het Odiliapeel die onterecht met de punten aan de haal ging maar dat was niet hun zorg was want de drie punten tellen en niet het “als”…

Nijnsel steviger aan de leiding
Twee dagen voor de Feestdag van de heilige Cyrillus en de heilige Theodosius bond thuisclub Nijnsel de strijd aan met Boxtel. Er waren bij Nijnsel Heren 1 enige revanchegevoelens bij deze wedstrijd. Het was de enige wedstrijd tot nu toe in deze competitie die destijds werd verloren en daar zat toch wat zuur bij. De gastheren waren nogal agressief en de leidsman van dienst deed daar niets aan.

Maar vier maanden later ziet de wereld er toch wat anders uit; Nijnsel voert de ranglijst aan en Boxtel vertoeft in het rechterrijtje. De eerste tien minuten waren voor gastheer Nijnsel. Prima, attractieve aanvalsgolven richting het Boxtels doel dat met veel kunst en vliegwerk werd gevrijwaard van een verdiend doelpunt. Na tien minuten loste topscoorder Rens Hoppenbrouwers een venijnig schot dat door de Boxtelse doelman weliswaar werd gepareerd, maar voor de voeten kwam van de gretige Jari de Haan die zich na zijn blessure kiplekker voelt; 1-0. Hierna kropen de bezoekers wat meer uit hun schulp. Nijnsel lukte dat ook niet meer en zo verscheen de 1-0 ruststand op het scorebord. Na de thee ging Nijnsel op zoek naar de wat meer geruststellende 2-0. Dat viel aanvankelijk niet mee, omdat Boxtel kort op de man zat en nogal wat overtredingen beging. Ook verbaal stond de ploeg zijn mannetje en daardoor werd het nogal wat rommelig. In de 66e minuut bediende Rick van der Vleuten de goed vrij lopende Niels der Kinderen die beheerst en koelbloedig de keeper verschalkte; 2-0. Twee minuten later een geheel identiek doelpunt aan het eerste! Opnieuw schoof Der Kinderen de bal van links onder de keeper door; de beslissende 3-0. Om half vijf kwam er positief nieuws van de andere velden toen duidelijk werd dat beide concurrenten Mariahout als zowel Avesteyn in uitwedstrijden het onderspit hadden gedolven. Kortom, het carnaval begint dit jaar in Nijnsel een paar dagen vroeger.

Rhode wint tegen Prinses Irene
Rhode | Van Stiphout Bouw won zondag de uitwedstrijd in Nistelrode met 1-3, de thuiswedstrijd eindigde ook met 1-3. Gezien de situatie onderin was de overwinning ook hard nodig, zeker na de forse nederlaag vorige week.

Aan inzet ontbrak het niet bij beide ploegen, er werd hard gewerkt maar het niveau was niet al te best. In het laatste gedeelte van de eerste eerste helft werd Rhode wat sterker. Er waren een paar kleine kansjes, onder andere uit een vrije trap kon de doelman het schot van Roel Smeets nog net over de doellat werken. En vlak voor rust was er nog een kans uit een fraaie actie van Tijn Vorstenbosch. Rhode begon goed aan de tweede helft. In de 46e minuut was er al een kans uit een corner, die de keeper nog wist te stoppen. In de 49e minuut was het wel raak. Uit een fraaie aanval over drie schijven werkte Coen van Langen een voorzet van Simon van de Wetering in de touwen, 0-1. In de 53e minuut was het opnieuw raak, weer een fraaie aanval over drie schijven en het was nu Rogier Meijer die het doelnet wist te vinden. Hij kopte een voorzet op maat binnen, 0-2. Rhode was vervolgens nog dicht bij nog een treffer, maar die viel aan de andere kant. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft, 1-2. Een paar minuten werd het spannend of misschien Prinses Irene toch weer terug in de wedstrijd zou komen. Maar in de 68e minuut werd de marge van twee doelpunten weer hersteld, Martijn van der Vleuten werd op rechts goed de ruimte in gestuurd en hij wist met een fraaie voorzet Thomas van de Pol te bereiken, 1-3. Prinses Irene probeerde toen alles of niets te gaan spelen. Weinig combinaties, maar vele hoge ballen voor de pot, en doelman Paul van Heesch werd goed bezig gehouden, maar hij hield zich staande. Uitslag 1-3. De komende twee weken wordt er niet gevoetbald. Daarna speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen DAW, momenteel de nummer 2.