Afbeelding

Racetalent Daan van Zutphen start zijn droom

Sport

Meierijstad – Daan van Zutphen heeft een doel, een droom die hij wil verwezenlijken. Het 17-jarige racetalent uit Meierijstad wil ooit eens de 24-uur van Le Mans gaan rijden. Zijn avontuur om dat te bereiken is al begonnen, maar krijgt komend weekend een officieel startschot. Dan zal hij zich presenteren tijdens de Nacht van de Noordkade.

De meeste professionele racers zijn ooit eens begonnen in een kart. Dat is bij Daan niet het geval, maar hij wil bewijzen dat het niet per se nodig is om daar ervaring in te hebben om door te kunnen stoten. De jonge racer uit Veghel heeft ervaring opgedaan op een ander vlak: sim-racen, oftewel online racen in een simulator. Dat is razend populair, vooral onder jongeren en wordt het racen van de toekomst gezien. Al is racen op een echt circuit natuurlijk nog steeds het summum en daar wil Daan zich naar toe werken. “Ik heb de passie, de motivatie en de inzet. Nu moet dit opgemerkt worden”, zegt Daan. Dat is slechts een kwestie van tijd. Online behaalt Daan al de nodige resultaten en de eerste contacten in de racerij zijn al gelegd.

Sponsoren
Geld is een belangrijke factor in de racewereld. Daan heeft geen zak geld tot zijn beschikking. Hij is daarom vastberaden om op eigen kracht sponsoren te werven. Komende vrijdag lanceert hij mede daarom zijn website www.daanvanzutphen.nl. Daarop komt nieuws te staan over zijn carrière, zijn prestaties en krijgen sponsorpakketten en sponsoren een opvallende plek. De eerste sponsoren hebben zich al gemeld. Zo heeft Mediahuis Meierijstad zich opgeworpen als mediapartner en sponsor. “Daan heeft bij ons eens een snuffelstage gelopen en toen raakten we in gesprek over zijn passie: racen. Wij helpen graag jonge mensen en zagen tijdens die stage in Daan al iets bijzonders. We zijn toen verder gaan praten over zijn droom en hebben besloten om hem daarbij te helpen. We hebben zijn website gemaakt en gesponsord en nemen ook zijn drukwerk voor onze rekening. Daan wil er echt voor gaan, dat is mooi om te zien. Wij zijn er als eerste sponsor ook van overtuigd dat hij op een dag de 24-uur van Le Mans zal gaan rijden. Hopelijk haken snel meerdere sponsoren aan”, laat Jeroen van de Sande namens Mediahuis Meierijstad weten. Daan is in zijn nopjes met de steun. “De sponsoring van Mediahuis Meierijstad is cruciaal en een bijzondere kans voor mij.”

Nacht van de Noordkade
Tijdens de Nacht van de Noordkade (komende vrijdag van 19.00 tot 2.00 uur) zal Daan zich presenteren op zijn eigen stand. Die is gesitueerd bij de ingang van het evenement, bij de lift van restaurant Silly Fox in de Noordkade. Vanaf 20.00 uur gaat hij race-clinics geven op een echte racesimulator. Daarnaast staat hij paraat om vragen te beantwoorden en om mensen te informeren over zijn droom.

Ondertussen gaat Daan door met trainen op zijn simulator en hoopt hij snel op een kans in een echte raceauto. Daan: “Elke dag leer ik nieuwe dingen op de simulator. Elke dag word ik steeds een stukje beter en dat is mooi om te ervaren. Ik beloof er volle bak voor te gaan, dus ik zal mijn sponsoren zeker niet teleurstellen!”