Rhode wint tweede week op rij

Sint-Oedenrode - Op het ijzig koud sportpark De Ballendonk in Heeswijk-Dinther beleefde Rhode | Van Stiphout Bouw zondagmiddag een bijzonder prettige middag door maar liefst 6 punten mee te nemen naar Sint-Oedenrode.

Rhode 2 won met 1-3 tegen Heeswijk 2 en blijft daardoor mede-koploper in de reserve eerste klasse B. Rhode 1 won voor de tweede achtereenvolgende keer, ditmaal met 0-1 in Heeswijk. De wedstrijd in Heeswijk verliep in feite zoals de negen voorafgaande wedstrijden: twee hard werkende teams, weinig scoringsmogelijkheden en matig voetbal. De beste kans in de eerste helft was voor Simon van de Wetering. In de dertigste minuut ging zijn schot rakelings langs. Heeswijk begon de tweede helft beter dan Rhode. Er werd feller gestreden, zonder scoringsmogelijkheden. In de zestigste minuut kwam Rhode verrassend op voorsprong na geknoei in de achterhoede van Heeswijk. Van de Wetering pikte de bal, zijn lobje werd nog gestopt, maar Rogier Meijer schoot vervolgens de bal in het doel. Hiermee was de felheid uit het spel van Heeswijk. Bijna wist Rhode nog op 0-2 te komen. Deze kans werd niet benut. Heeswijk stelde hier weinig tegenover en Rhode kwam nauwelijks in gevaar.
Met de sterk spelende Chiel van de Biggelaar en Raf van den Hurk trok Rhode de overwinning verdiend over de streep. Met twee achtereenvolgende overwinningen is Rhode van de laatste plaats en zondag komt Volkel naar de Neul. Aanvang van deze wedstrijd is 14u.