Gehavend Nijnsel onderuit

Sint-Oedenrode - Vorige week maakte Nijnsel Heren 1 een bliksemstart door tegenstander Pusphaira gedecideerd met zeer ruime cijfers te verslaan en terug te sturen naar hun Eindhovens studentenhuis. Afgelopen zondag ging Nijnsel op bezoek in en bij Boxtel, een ander kaliber. Helaas, het wordt eentonig, waren er de afgelopen week weer de nodige fysieke ongemakken te betreuren. En of dat al niet genoeg was haakte in de warming up ook nog eens de spits af en na 20 minuten wedstrijd al een uitvaller.

De wedstrijd kende een spectaculair begin; in de derde minuut lanceerde de thuisploeg een boogbal richting het Nijnsel doel die prompt over doelman Youri Dortmans in het doel viel. Het Nijnsels antwoord kwam snel, ongeveer een minuut later! Een uitstekende aanval die ‘even uitstekend’ werd afgerond door Stefan van Zutphen. Slecht uitverdedigen bij een vrije trap leverde een 2-1 ruststand en dus achterstand op.

In de 62e minuut werd Niels der Kinderen onderuitgeschoffeld in de zestien; een overtreding die maar één straf kent. Tot verbazing van vriend en vijand ondernam de scheidsrechter van dienst geen actie. Hij mag dan weliswaar trots zijn op zijn leeftijd (78) maar op deze beslissing mag hij allesbehalve trots zijn. In de 73e een knal van Arjan van Zutphen die op de kruising uiteenspatte. Dat had een beter lot verdiend.

Even voor tijd maakte de scheidsrechter zijn eerste fout goed en kende hij wel een strafschop toe. Helaas legde hij de bal echter op de verkeerde stip en werd het voor de statistieken nog 3-1.

Aanstaande zondag komt Mariahout op bezoek, DERBYDAY!
Deze historische burenruzie leverde in het verleden al vele gedenkwaardige wedstrijden op. De mouwen werden opgestroopt en er werd gestreden om elke meter. Het zal deze keer niet anders zijn.

Het nog steeds ongeslagen Mariahout heeft vier punten vergaard en draait dus mee in de subtop. Nijnsel mag het zicht daarop niet verliezen en zal daarom alles in het werk (moeten) stellen om de punten in eigen huis te houden.

Een talrijk publiek kan daarbij als twaalfde man fungeren en het verschil maken; 14.30 uur DerbyDayTime op Den Eimert. Na de wedstrijd nog een gezellig, genoeglijk en muzikaal samenzijn.