Rhode verliest van Prinses Irene

Sint-Oedenrode - Net als vorige week tegen Sparta Beek en Donk was ook de wedstrijd tussen Rhode | Van Stiphout Bouw en Prinses Irene van zeer matige kwaliteit. Uiteindelijk won Prinses Irene in de slotfase door 2 doelpunten met 1-3. In het eerste gedeelte van de tweede helft waren zij ook de betere ploeg en daardoor was de overwinning verdiend.

In de eerste helft waren Rhode en Prinses Irene goed tegen elkaar opgewassen. De verdedigingen hadden het niet moeilijk er werden geen kansen gecreëerd alleen 2 corners. In de 34e minuut kwam de eerste kans, en die was ook meteen raak, Prinses Irene veroverde de bal net over de middellijn en een snelle counter werd beheerst afgemaakt, 0-1. Rhode had snel haar antwoord klaar. Een corner werd slecht uitverdedigd en de bal kwam voor de voeten van Ivo Branten, die daar wel raad mee wist, 1-1.

Prinses Irene begon beter aan de 2e helft dan Rhode, er kwamen wat kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. Halverwege de 2e helft kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Rhode kreeg een kleine kans, waarbij een verdediger de bal nog met de hand raakte, maar van opzet was geen sprake. Rhode kreeg daarna nog een paar halve kansen, maar de keeper van Prinses Irene hoefde niet in actie te komen.

In de 75e minuut kreeg Prinses Irene op de achterlijn een vrije trap na een ongelukkige handsbal, deze werd goed ingeschoten en vervolgens ook goed ingekopt, 1-2. In de blessuretijd werd het vervolgens nog 1-3. Een trap naar voren van Prinses Irene werd niet goed weggewerkt, hun spits pikte de bal op en maakte geen fout bij de afwerking, 1-3.

Zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen DAW uit Schaijk. DAW verloor de eerste wedstrijd tegen Heeswijk met 2-1, zondag stond het met de rust nog met 0-2 achter tegen Sparta Beek en Donk, maar wist in de 2e helft de stand nog om te buigen en won met 3-2.